Бойчо Стайков си осигури шампионска титла при ветераните

Бойчо Стайков е първи на спортния празник „Златна Тракия“ в едноименния район на Пловдив във възрастовата група мъже между 30 и 40 години. През 2014-та той вече се състезава при по- възрастните атлети. В общото класиране на кроса, Бойчо зае трето място между всички бегачи. 

Още двама първомайски ветерани участваха в надпреварата  – инж. Митко Митев стана втори при 60-70-  годишните, а Румен Зидаров – трети в групата 50-60. Най – голямата радост и гордост на Румен, обаче, беше представянето на внучката му, която живее в Пловдив и още ходи в детска градина. Двамата са на път да станат жив символ на част от логото на движението „Баба, дядо и внуче“.

 Ученикът от Дебър Иван Танев пък спечели трето място при гимназистите.

В надпреварата се включиха над 700 атлети. Освен в надбягване, спортистите мериха сили и в дисциплината колоездене. Наградите за всички класирали се до 6 място бяха осигурени от главния спонсор на събитието –верига магазини „Триумф“. Призьорите получиха наградите си от кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров и представители на спонсорите.

Това е предпоследният крос от веригата „Пловдив – Аквафреш“. На 6 декември, след последната надпревара, ще бъде обявено и крайното класиране. В съответните групи Бойчо Стайков е сигурен шампион, а Румен Зидаров – втори.

Теодора Кирякова

Дядо и внуче

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бай Кольо
    8 0
    19:41, 15 окт 2014
    Браво, Бойчо!
    Поздравления и за остналите участници!
    Гордеем се с вас! :)
Последни новини