Ветераните отново завоюваха медали и купи на крос в Пловдив

Отборът от Първомай

С медали, купи и награди се завърнаха  лекоатлетите на Първомай от поредния крос, организиран от Движение „Мама татко и аз, баба, дядо и внуче“. Особено силно се представиха ветераните. Този път те взеха участие в 10-тия крос „Златна Тракия“, проведен в събота в район Тракия на Пловдив. Изключителен успех постигна Румен Зидаров, който най- после успя да стане първи в своята група мъже 40-50 години.

Бойчо Стайков стана първи между 20-30 годишните мъже и втори в генералното класиране на кроса. В същата група Божидар Вергов е трети. Контузията на инж. Митко Митев продължава да го мъчи и отново първото място му се изплъзна – на „Златнат Тракия“ – завърши втори.

Пословичен стана късметът на Живко Неделчев. Миналата година на рождения си ден той спечели велосипед, на една от томболите на веригата. Тази година се включи в надпреварата с колела, спечели първо място и получи за награда… велосипед. Между учениците 5-6 клас Иван Танев е трети. Падане на старта попречи на Димитър Царев да се класира на предни позиции. Въпреки положените усилия, той не успя да компенсира изоставането си и остана 7-ми. С огромна радост представителите на община Първомай откриха, че победителят от детските градини е Георги Андонов. Родителите на детето са първомайци, но живеят и работят в Пловдив.

Пътуването на лекоатлетите отново беше финансирано от община Първомай.

Ветерани и ученици очакват с нетърпение кросът, който ще се проведе по улиците на град Първомай на 18 октомври. Всички те са заявили своето участие по 3-километровото трасе. Събитието е част от празничния календар на СОУ „проф. д-р Асен Златаров“ и е с благотворителен характер.

Георги Андонов
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини