с 4 златни и 2 бронзови медала се окичиха лекоатлетите ни

С дежурните медали се окичиха лекоатлетите на Първомай на последния кросов пробег „Васил Левски“. Те завоюваха 4 златни и 2 бронзови медала. На 08.06.2013г. стартираха над 500 млади и по- възрастни атлети в пробег, посветен на 176-годишнина от рождението на Апостола. Събитието беше организирано от обществените деятели на популярното пловдивско движение “Спорт за всички” - “Мама, татко и аз- баба, дядо и внуче” с подкрепата на Община Пловдив, Общински комитет “Васил Левски” с председателството на госпожа Евдокия Емануилова, Национална търговска гимназия с директор госпожа Славейка Иванова, генералните медийни партньори вестник Марица и радио Пловдив и генералното дарителство на елитната пловдивска фирма за електроразпределение “Елтелком” с управител господин Таско Вълчев- почетен деятел на движението. Борбата за разпределение на точките за гранпри класирането беше изключително оспорвана. 78 мъже и жени, разпределени в 10 възрастови групи премериха сили от паметника на Апостола до върха на хълм Бунарджик и обратно.

Най- много участници и класирали се първомайци имаше в групата при мъжете между 20 и 30 години. Първи на върха стъпи Бойчо Стайков, трети стана Божидар Вергов, а шести – Росен Карадинев.

Учениците Николай Радев и Димитър Царев и трениращият ги инж. Митко Митев се окичиха със златни медали във своите възрастови групи, а Румен Зидаров е трети. .

Лекоатлетите ни се явиха на кроса с финансовата подкрепа на община Първомай.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини