Студентка стана на шега трета в крос, посветен на Съединението. Трима първомайци окупираха почетната стълбичка

Студентката Даниела Петкова се яви на шега на дистанцията 4000м в крос „Практикер“,  посветен на Съединението и завоюва бронзов медал, а три деца от Първомайска община заеха трите призови места в една възрастова група.

Даниела учи в Германия. Връщайки се в края на лятото се среща с приятели. Става дума, че тя поддържа физическата  форма с бягане. Те я канят да се включи в организирания за празника крос на 6 септември. С мисълта да завърши успешно дистанцията, студентката се включва. Самата тя се изненадва когато разбира, че е с призово класиране – трето място. Това не е първото участие на Дани в кросовата верига, организирана от „Спорт за всички“. Тя е част от най- успешния отбор на ОУ“Св.св. Кирил и Методий“, с треньор Минко Павлов. Преди около 10 години момичетата поставиха рекорд, който все още никой не е надминал.

Огромен успех на 6 септември постигнаха и момчетата V-VI клас. Тримата на почетната стълбичка са представители на Първомайска община – Николай Радев очаквано стана първи, Иван Тенев от Дебър- втори и Николай Петров от Градина – трети. Момчетата са запалени по леката атлетика и тренират заедно с инж. Митко Митев. Той тази година пробяга цялата дистанция от 22,900м, заемайки четвъртото място, изпреварен от представители на Пазарджик , Турция и Бургас.

С медал е и Румен Зидаров, завършил втори в групата на 40-50 годишните. Димитър Царев е първи в своята възрастова група. Макар и ученик в спортно училище, той не е картотекиран като лекоатлет и продължава да се състезава свободно.  

В състезанието на голямата дистанция от гр. Съединения до площад „Съединение“ в град Пловдив се включиха Бойчо Стайков и Божидар Вергов. В надпреварата участваха 153 състезатели от 8 държави, като имаше гости от Турция, Македония, Гърция, Сърбия, Русия, Великобритания и Италия. С много добро време на 11 място завърши Бойчо Стайков, а Божидар Вергов е 21 от всички състезатели.  Победители в голямото състезие са Йоло Николов и Силвия Дънекова.

На принципа „Важно е да се участва, а не да се побеждава“ в надпреварата се включиха и други първомайци - общо 11 човека.

Теодора Кирякова

Даниела Петкова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини