За първолаците от СОУ с буквите може да се съгради Космосът

Демонстрирайки типичната за възрастта сякаш неизчерпаема енергия и преди, и след Празника на буквите, първокласниците от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ се забавляваха от сърце пред родители и учители на 19 март в Актовата зала на училището.

Тържеството нямаше акцент или кулминация. То „избухна“ от самото начало и взриви планина от детски емоции и тази година чрез артисти от пловдивски театър. „Лудият професор“ Алабалисимус и неговите две помощнички чрез забавни игри и състезания представиха знанията на 46-те ученици от първи клас. Провокативните въпроси на водещия стигнаха до там, че малчуганите определиха класните си ръководителки –Милена Йорданова и Петя Христева като първите две жени, които някога са писали с буквите от нашата азбука. Този и много други моменти на умиление предизвикаха пълните с любов усмивки на публиката.

Проверена бе и екипността на учениците чрез много забавни задачи по правопис. Децата изградиха свое съждение, че с буквите може да се съгради Космосът, а празникът за тях излетя като миг. Вечерта завърши с парче за всеки от двете големи, вкусни и красиви торти.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини