Детска градина "Марица" отпразнува 40-ти рожден ден

    С празничен концерт-спектакъл ДГ „Марица“, Първомай  отбеляза своя 40 – годишен юбилей. Специални гости на тържеството бяха кметът на общината Николай Митков, заместник-кметовете Радослава Ставрева и Хамди Мустафа, председателят на ОбС Светозар Славчев, общински съветници, бивши учители и директори на детското заведение, техни колеги.

    „Когато през 1984 година Детска градина „Марица“ отваря врати, едва ли някой се е замислял и си е представял, че 40години по-късно тя ще се превърне в една от най-големите и желани детски градини в община Първомай, където ще се отглеждат и възпитават 150 деца, каза Катя Спасова – директор на детското заведение.  

    Малчуганите поднесоха богата и емоционална програма – танцуваха, пяха, рецитираха. Показаха много талант, чисто детски усмивки и настроение. Обособена бе и патриотичен блок. В концерта се включиха и бивши чъзпитанички на детската градина. Един от акцентите беше танцът „Бащи и дъщери“ получил много аплодисменти не само заради децата, но и заради смелостта на татковците да застанат до своите прекрасни и талантливи дъщери.

    След прекрасния спектакъл кметът Николай Митков каза, че е щастлив да присъства на тържеството: „Благодаря на всички родители и мисля, че вие сте най-щастливите, горди   и богати хора в този момент докато гледат колко са усърдни и талантливи децата Ви. Той благодари на учителите и целия персонал на градината за полаганите грижи за децата и за поддържането на материална база. В края на словото си сподели, че през тази година в детската гради ще бъде реализиран проект по ПУДООС и ще бъдат поставени 4 нови беседки и нови съоръжения за децата.

    Тържеството завърши с празнична торта.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини