Празнува детската градина, която носи името на днешния празник

Изображение 1 от 6

    На 1 юни децата в село Градина имат двоен празник – освен деня на детето, те отбелязват и патронния празник на детската градина.

    Както винаги това е повод за много емоции  - вълнения и предстартова треска, сълзи в очите на родителите и аплодисменти. Тържеството беше и по повод на раздялата на бъдещите първокласници с детската градина. Те бяха и най-важните артисти – пяха, танцуваха рецитираха, подготвени от своите учители - Димитрия Стоянова, Мария Милева, Мария Начева.

    Днес ДГ „Първи юни“  се раздели с 12 деца, които през 2021 година навършват 7 години. Вчера още 8 деца от филиала в село Крушево също получиха удостоверения за завършена степен.

    Малчуганите бяха приветствани от много и важни гости, между които директорът на училището в село Градина Пенка Петкова, която е готова да ги посрещне наесен в първи клас. На тържеството бяха още кметът на общината Николай Митков, който също поздрави децата; представител на кметството, директори на детските градини в Първомайско и др.

    С малко тъга и много вълнение директорът на ДГ Бонка Хаджигенова пожела на бъдещите първокласници: Да  са живи и здрави, да имат много поводи родителите и учителите да се гордеят с тях и да запазят дето в себе.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET
    Последни новини