Деца играха вън...

    1 юни дойде с дългоочакваното топло време и децата с радост посрещнаха празника си под открито небе. На много места в община Първомай те рисуваха на асфалт, изнасяха празнични програма или се надпреварваха в различни игри. За „любителите на седмото изкуство“ беше осигурена и прожекция на анимацията  „Астерикс: Тайната на вълшебната отвара".

    В село Градина празникът беше организиран от библиотеката и ОУ „Христо Ботев“. Малките ученици изпратиха своите послания за мир, любов и доброта към всички деца по света, танцуваха, пяха, рецитираха пред своите родители и учители. „Гости“ им бяха „герои“ от любими детски книжки. Малки манекени дефилираха по площада и показваха своите най-нови тоалети в последвалото модно ревю. Всички се състезаваха в забавни игри, а накрая - украсиха с рисунките си асфалта край училището. Най- добрите получиха награди и грамоти, за останалите имаше балон с бонбон.

    С тебешир и боички рисуваха и децата в село Бяла река. На открито, в парка, украсен с десетки балони,  на селото те се забавляваха и пяха.

    В Дебърското училище „Георги Караславов“ 1 юни и началото на ваканцията беше отбелязан с весел карнавал.

    Голям концерт и много забавления имаше за всички деца в центъра на Първомай. В празничната програма се включиха малчугани от детските градини и ученици. А смехът беше гарантиран от аниматорите на „Слон Балон“. Много спонсори и Община Първомай осигуриха лакомства за всички.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини