Осветиха ремонтираната сграда на детската градина във Виница

Изображение 1 от 5

    Днес беше осветена обновената сграда на детската градина в село Виница. Водосвета извърши отец Александър, а сред гостите на събитието бяха общинският кмет Николай Митков с двамата си заместници Радослава Ставрева и Хамди Мустафа, кметът на селото Георги Русев, родители и ученици от училището- бивши възпитаници на градината.

    Малчуганите се бяха подготвили с песни и стихчета. Музикален поздрав отправиха и учениците от местното училище.

    За децата изненада бяха големите пакети с играчки, които им подариха общинското ръководство и училището от селото.

    Официално лентата беше прерязана от кметовете Николай Митков и Георги Русев и директора на Детска градина „Марица“ Катя Спасова.

    Да прережем лентата и на някоя улица в селото, си пожела Николай Митков. „Радвам се, че на тази толкова стара сграда беше направен ремонт и сега изглежда по този начин, каза още той и пожела весели игри на децата и здраве за тях и учителите им.

    Сградата на забавачницата е построена преди почти един век – 1928 година. Повече от 40 години не беше извършван ремонт, а не веднъж родители се опасяваха, че децата им се отглеждат при условия, опасни за техните деца.

    С Постановление на министерски съвет за гадината бяха отпуснати 520 000 лв., а от целевата субсидия за капиталови вложения от общината бяха отделени 19 901 лв. С тях бяха укрепени стените, ремонтиран покривът, мокрите помещения, беше закупено ново оборудване, климатици и мебели.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини