Първомай тържествено отбеляза 24 май

    С издигане на националното знаме и тържествен концерт беше отбелязан Денят на славянската писменост и култура в Първомай.

    Тържеството бе открито от кмета на Община Първомай Николай Митков:

    „Днес се  прекланяме пред делото на св. Братя Кирил и Методий, техните ученици и поколенията след тях, оставили следа в културата и духовната история на българския народ и целия славянски свят.“  Обръщайки се към учителите, просветителите и културните деятели на Първомай той им благодари: „Вие сте хората с професионализъм, постоянство и всеотдайност, с които градите това самочувствие в младото поколение и знание и родолюбие.“ . А на всички ученици пожела: „Помнете своя род и език! Следвайте мечтите си и отстоявайте идеалите си!“

    Празничната програма протече по сценарий, изготвен от Диляна Глушкова. В нея се включиха състави и изпълнители от всички училища в Първомай. Пяха учениците на Миглена Стоева, Севил Маринов, Ангел Ангелов, Сияна Антонова. Рецитираха най-малките от предучилищната група с учител Елена Цветкова, възпитаниците на Петя Павлова, Ваня Димитрова и гимназистите на Елеонора Въцова. Танцува танцов клуб с ръководител Венче Колева. Водещи на програмата бяха Виктория Николаева и Иван Бърдуков.

    Програмата завърши с гимнастическо изпълнението на Тея Йорданова в съчетание с фолклорен танц, подготвени от Атанаска Славова.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини