Днес празнува ПГСС "Васил Левски"

Професионалната гимназия по селско стопанство „Васил Левски“, Първомай днес празнува. В навечерието на Гергьовден бъдещите служители в сферата на земеделието отдават почит на своя закрилник и на професията си.

Тържеството е последният щрих в цяла една седмица напрегнати и емоционални състезания по любимите професии и учебни предмети.

В началото на седмицата  учениците от VIII б клас заедно с учителя си по история и цивилизации Стоян Бойков подредиха изложба от проекти.  Изложбата е във фоайето на третия етаж на централната сграда на гимназията. Мотивирани в свободното си време да проучат историческа тема и да я представят на съучениците си в часовете младежите са представили разнообразни теми, отнесени към значими събития като създаване на държави, революции и войни, променили коренно света. Някои проекти са посветени на личности и делата им, дали своето отражение върху съдбините на цели нации.

Най-атрактивното състезание беше за майсторско управление на автомобил. Младите шофьори демонстрираха колко са добри зад волана, като изпълниха различни упражнения: управление на автомобила на зигзаг; шофиране, докато се пренася с лявата ръка чаша вода, която трябва да се вземе от маса и да се остави на маса, без да се слиза от автомобила; успоредно паркиране, перпендикулярно паркиране. За прецизността при справянето със  задачите следеше комисия от учителите – професионалисти.

За да покажат знания по английски език учениците се състезаваха с проекти по темата „Around the World In a Day”“.  8 екипа от 17 ученици представиха най-интересното за Непал, Северна Македония, Япония и др. страни по света.

Напрегнато беше и състезанието по математика. По четири задачи трябваше да решават гимназистите, а крайната цел беше младежите да открият четирибуквена дума. Резултатът на всяка задача съответстваше на поредността на съответната буква в азбуката ни. Осмокласниците трябваше да достигнат до думата ТРУД, деветокласниците – до СИЛА, десетокласниците – до ЗНАМ, а единадесетокласниците – до МОГА.

Българския език и литература с информационните технологии съчетаха организаторите на състезанието със закачливото заглавие „Как мишката не изяде книжката“.

В първия му етап участниците даваха бързи отговори на въпроси по БЕЛ. Във втория кръг блиц отговори по информационни технологии даваха само гимназистите, които не „изгоряха“ заради грешка в първия кръг. Замислянето и забавянето на отговор костваше отпадането на някои от учениците от следващия етап. До него трябваше да достигнат петима, затова десетимата, преминали през първите два кръга, продължиха с бързите отговори. Някои от гимназистите загубиха концентрация и пропуснаха да дадат отговори, които се оказа, че знаят.

Награждаването на победителите е днес, 5 май в рамките на Празника на училището.

Честит празник на всички учители, ученици и служители от ПГСС "Васил Левски", Първомай!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини