"Консервинвест" заяви намерение да се разширява

Фирма „Консрвинвест“ е заявила в община Първомай свое предложение за 

изграждане на Склад за етикетиране, пакетиране, съхранение и експедиция на готова продукция и автоклавно (стерилизатор)  в село Православен. Това е част от разширяването на дейността на фабриката, която планува да увеличи почти двойно работните места.

По реда на общинска Наредба собствениците на „Консервинвест“ са предоставили документацията на проекта за разглеждане в стая 216 на ОбА, в рамките на работния ден до 24 юни 2014 година. До тогава могат да бъдат подавани писмени становища и възражения.  Освен този проект, предстои и друг, свързан с изграждане на складова база за био – продукти, каквото вече се произвеждат там и към които има интерес в Италия, Англия, Германия и Русия.

Междувременно ВАС потвърди размера на наложената на "Консревинвест" глоба за заблуждаваща реклама. Преди година тя беше определена за това, че на един от етикетите е записано, че православенската фабрика е първата,предлагаща лютеница по стандарт, а обозначенията - твърде много, за да бъдат разбрани от потребителите. Със същото решение ВАС намали санкцията на БУЛКОНС. Последната инстанция реши, че рекламните послания на дружеството в интернет страницата му за характеристиките на неговите продукти в тяхната цялост представляват заблуждаваща реклама по смисъла на ЗЗК, с изключение на едно от тях, поради което е и намален размерът на наложената имуществена санкция.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини