Грохот от лодки ще събуди Бряговския язовир през уикенда

Отново 40 лодки, разпределени в 7 класа ще участват в Първият кръг на Републиканското състезание по водомоторни спортове в България.  Клубове от Варна, Русе, Лом, Ряхово, Казанлък, Кърджали, Първомай, Тутракан ще се състезават на Бряговския язовир на 14 и 15 юни за купата на Община Първомай. Първите гонки започват в събота от 12 часа, а в неделя  ще продължат от 10 часа.

 И тази година два от класовете ще са за деца и между тях отново ще е най- младият представителят на първомайската  школа Йордан Гочев Йорданов. Освен него, за местния клуб по водомоторни спортове ще се състезават Антон Антонов, Бранимир Желязков и Никол Радукова.

Главен организатор и спонсор на състезанието е Община Първомай. Събитието е подпомогнато финансово и от редица местни фирми, но основният двигател е „бензинът в кръвта“ – както се шегува Антон Антонов – шефът на първомайските любители на скоростни лодки. Наградният фонд – сподели той – е десетки пъти по – малък от необходимите средства, за участието на някои отбори. За да дойдат до тук лодките от Лом, например, са нужни 4000 лв, а наградата за първо място е едва 300.

Въпреки това, като участник и организатор Антон се надява времето да е слънчево, всичко да върви по вода, за да се получи едно добро състезание. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини