0 °C

Приключи най-успешната година за първомайския клуб по приложно колоездене

Изображение 1 от 6

  Като особено успешно беше оценено представянето на състезателите от общинския клуб по безопасност на движението и приложно колоездене „Първомай“ в  Републиканския шампионат по приложно колоездене през тази година. При това на провелото се на 12.10.2018 г. в гр. Стара Загора съревнование, първомайските представители буквално „приземиха“ своите съперници след победите на Яна Иванова при момичетата и Дани Костадинов при момчетата. Традиционната надпревара беше последна за сезона и предвиждаше сблъсък между участниците в националния отбор, класирал се на тринадесето място на европейския шампионат през месец септември в столицата на Унгария гр. Будапеща и претендентите за него. Първомайците Яна Иванова и Мирослав Христозов представляваха половината от този тим. В него взеха участие още Йоана Трендафилова от гр. Берковица и Калоян Георгиев от гр. Пирдоп. Всички те трябваше да премерят сили не само със своите връстници до 12 годишна възраст, но и със състезаващите се в по-горната възрастова група до 15 години.

  Първоначално след проведените два паркура(пътеки с наредени по тях различни препятствия, които трябва да бъдат преодолени от участниците) се очертаха петима състезатели от гр. Първомай, гр. Берковица и гр. Силистра с безупречно представяне. Между тях бяха и нашите Яна Иванова и Дани Костадинов. Тези резултати наложиха балотаж чрез балансиране на велосипед-задържане на велосипеда на място в малък участък без стъпване на земята. Макар и трудно Яна и Дани сравнително бързо се справиха със своите по-възрастни опоненти от Берковица и Силистра, като нашият боец си осигури златния медал. Но след няколко минути предстоеше най-вълнуващият в последните години финал – малката и уморена Яна срещу 15 годишна опитна представителка на известната берковска колоездачна школа. Кой ще повярва, че това момиче от подножието на връх Ком в Стара планина ще преклони глава пред капитанката на нашия и на националния отбор и на 270 -тата секунда след началото на баланса и ще предостави златната купа и медал, като по този начин ще признае превъзходството на нашата шампионка?!

  След получаване на трофеите от състезанието бяха раздадени и наградите от генералното класиране на републиканския шампионат по правилата на ФИА(групата от 10 до 12 години) и по правилата на НДПК(групата от 13 до 15 години). И в двете възрастови групи ръководени от треньорите Минко и Ваня Павлови нашите състезатели спечелиха сребърните отличия измежду 12 отбора, отстъпвайки само на отборите на Берковица. Сребърни медали при отборното класиране за наградите по ФИА получиха Яна Иванова, Мария Попчева, Мирослав Христозов и Иван Попов. При класирането на НДПК със сребро бяха украсени гърдите отново на Яна Иванова заедно с Йордана Тошева, Дани Костадинов и Йордан Начев. Такива медали получиха и техните треньори.

  На вторите отбори на двете възрастови групи бяха връчени дипломи за заслужените от тях четвърти места.

  Първомайската школа беше удостоена и с почетната грамота на БЧК за първо място за най-добре представил се отбор в дисциплината „Първа долекарска помощ“.

  Добро представяне имаше и отборът на ОУ „Христо Ботев“ с. Градина с треньор г-н Калчо Калчев, класирал се на пето място в групата на ФИА.

  Освен получените отличия в десетките на най-добрите състезатели на годината от първомайските отбори влязоха Яна Иванова, Йордана Тошева, Мария Попчева, Мирослав Христозов и Дани Костадинов.

  Почетен диплом за отлично организиране и провеждане на кръг от републиканския шампионат получи и г-н Ангел Папазов – Кмет на община Първомай.

  Въпреки чудесното представяне ръководството и участниците в първомайските отбори са загрижени за бъдещето, като Яна и компания очакват присъединяването на нови състезатели между 10 и 12 години към тима с ясно изразени умения за управление на велосипед и добра четивна техника.

  Parvomai.NET

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 17.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
  17 яну 2021
  Последни новини