-1 °C

Приключи най-успешната година за първомайския клуб по приложно колоездене

Изображение 1 от 6

  Като особено успешно беше оценено представянето на състезателите от общинския клуб по безопасност на движението и приложно колоездене „Първомай“ в  Републиканския шампионат по приложно колоездене през тази година. При това на провелото се на 12.10.2018 г. в гр. Стара Загора съревнование, първомайските представители буквално „приземиха“ своите съперници след победите на Яна Иванова при момичетата и Дани Костадинов при момчетата. Традиционната надпревара беше последна за сезона и предвиждаше сблъсък между участниците в националния отбор, класирал се на тринадесето място на европейския шампионат през месец септември в столицата на Унгария гр. Будапеща и претендентите за него. Първомайците Яна Иванова и Мирослав Христозов представляваха половината от този тим. В него взеха участие още Йоана Трендафилова от гр. Берковица и Калоян Георгиев от гр. Пирдоп. Всички те трябваше да премерят сили не само със своите връстници до 12 годишна възраст, но и със състезаващите се в по-горната възрастова група до 15 години.

  Първоначално след проведените два паркура(пътеки с наредени по тях различни препятствия, които трябва да бъдат преодолени от участниците) се очертаха петима състезатели от гр. Първомай, гр. Берковица и гр. Силистра с безупречно представяне. Между тях бяха и нашите Яна Иванова и Дани Костадинов. Тези резултати наложиха балотаж чрез балансиране на велосипед-задържане на велосипеда на място в малък участък без стъпване на земята. Макар и трудно Яна и Дани сравнително бързо се справиха със своите по-възрастни опоненти от Берковица и Силистра, като нашият боец си осигури златния медал. Но след няколко минути предстоеше най-вълнуващият в последните години финал – малката и уморена Яна срещу 15 годишна опитна представителка на известната берковска колоездачна школа. Кой ще повярва, че това момиче от подножието на връх Ком в Стара планина ще преклони глава пред капитанката на нашия и на националния отбор и на 270 -тата секунда след началото на баланса и ще предостави златната купа и медал, като по този начин ще признае превъзходството на нашата шампионка?!

  След получаване на трофеите от състезанието бяха раздадени и наградите от генералното класиране на републиканския шампионат по правилата на ФИА(групата от 10 до 12 години) и по правилата на НДПК(групата от 13 до 15 години). И в двете възрастови групи ръководени от треньорите Минко и Ваня Павлови нашите състезатели спечелиха сребърните отличия измежду 12 отбора, отстъпвайки само на отборите на Берковица. Сребърни медали при отборното класиране за наградите по ФИА получиха Яна Иванова, Мария Попчева, Мирослав Христозов и Иван Попов. При класирането на НДПК със сребро бяха украсени гърдите отново на Яна Иванова заедно с Йордана Тошева, Дани Костадинов и Йордан Начев. Такива медали получиха и техните треньори.

  На вторите отбори на двете възрастови групи бяха връчени дипломи за заслужените от тях четвърти места.

  Първомайската школа беше удостоена и с почетната грамота на БЧК за първо място за най-добре представил се отбор в дисциплината „Първа долекарска помощ“.

  Добро представяне имаше и отборът на ОУ „Христо Ботев“ с. Градина с треньор г-н Калчо Калчев, класирал се на пето място в групата на ФИА.

  Освен получените отличия в десетките на най-добрите състезатели на годината от първомайските отбори влязоха Яна Иванова, Йордана Тошева, Мария Попчева, Мирослав Христозов и Дани Костадинов.

  Почетен диплом за отлично организиране и провеждане на кръг от републиканския шампионат получи и г-н Ангел Папазов – Кмет на община Първомай.

  Въпреки чудесното представяне ръководството и участниците в първомайските отбори са загрижени за бъдещето, като Яна и компания очакват присъединяването на нови състезатели между 10 и 12 години към тима с ясно изразени умения за управление на велосипед и добра четивна техника.

  Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 17.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще вложите повече старание в работата си, взаимоотношенията ще ви подтикнат към размисъл и за други предстоящи събития. Здравословни неразположения и хронични страдания са измежду препятствията пред вас днес, но ще имате сили да ги преодолеете. Финансови сделки и удовлетворяващи ви споразумения.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионални срещи или други делови начинания ще заемат голяма част от времето ви днес. С участието си в съвместен проект с колеги ще дадете простор на творческата си мисъл и активни действия. Други ще се включат в подготовка на мероприятие от обществен характер.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Чудесно е, че сте ентусиазирани, но не действайте импулсивно, особено когато става дума за средства. Очакваните парични приходи няма да закъснеят и тревогите ви са неоснователни. Добра идея е да заделяте малко за непредвидени случаи. Въпреки, че съдбата е благосклонна към вас и няма да ви липсват в очертаващите се месеци.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще вземете решения, които ще се окажат важни за бъдещите ви действия. Развитията са на етап, който ще продължи, в зависимост от това, на кое ще дадете предпочитание. Като разумни хора, преди да пристъпите към конкретни действия, ще си дадете сметка за плюсовете и минусите, за да избегнете загубите.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В никакъв случай не се поддавайте на провокации днес, не позволявайте чужди недобри намерения да ви отклонят от поетата посока. Отнасяте се към близките си с разбиране и готовност да им помогнете, ако имат нужда, и те ви отвръщат със същото.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С повече ще се зарадвате, ако намерите най-прекия път към сърцето на човек, който не ви е безразличен. Може да бъде и колега. Работете в екип и дайте воля на желанието си всички да бъдат добре. Важно е, защото ще повишите тонуса и ще подобрите атмосферата, като я направите ведра и градивна.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вашата роля днес се състои в това да създавате баланс там, където е необходимо. Независимо дали става дума за емоции или професионални стремежи, вие сте тези които са в състояние да неутрализират излишните енергии. Възможно е вечерта да сте твърде уморени за забавления, затова прекарайте времето си сред спокойна обстановка далеч от шумни места.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес не действайте прибързано, особено ако се касае за делови решения. Наложителни са промени в плановете ви, тъй като се нагърбвате с изпълнението на прекалено много неща. Не се колебайте да посветите вечерта си на приятни занимания, които ще ви отморят. Роднините ще се отзоват на вашите нужди и с готовност ще ви подкрепят.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заложете на индивидуалните начинания днес и можете да разчитате на впечатляващи успехи. Работата в екип не би ви спорила и би ограничила сериозно възможността ви за бързи и находчиви действия. Нервите ви ще бъдат подложени на изпитание от ваш близък и като че ли най-доброто решение е да не взимате присърце проблемите му и да го оставите сам да поеме отговорност.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес попадате на възможност, която наистина не е за изпускане. Опитвате се да привлечете някого на своя страна, но това няма да се окаже нужно – той сам ще ви потърси съвсем скоро. Близък приятел ще има нужда от съвета ви относно нещо, което ви е добре познато. Опитайте се да му бъдете максимално полезни. Подобрявате отношенията си с любимия човек.
  17 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Забелязвате много неща, които сте пренебрегвали до този момент. Постарайте се да се споразумеете с човек от обкръжението си за нещо, което касае и двама ви. Ще успеете само, ако подходите търпеливо и имате достатъчно желание за компромис. Бъдете внимателни с интимния си партньор. Директността ви може да го нарани.
  17 фев 2020
  Последни новини