31 °C

За пръв път половината национален отбор по приложно колоездене е от Първомай

  За пръв път не едно, а две деца от Клуба по приложно колоездене на Първомай ще представят България на Европейското първенство. Яна Иванова и Мирослав Христозов заслужиха местата си с безапелационно доброто си представяне на подготвителния лагер в Берковица. Отборът се състои от две момичета и две момчета и 50% от него са от Първомайския клуб. Резултатите на Яна през цялата година бяха стабилно високи и тя завърши без конкуренция в републиканската надпревара. При Миро нещата стояха по друг начин – при него стабилността беше във възходящите му резултати и трупането на опит. Сега очакванията са той да достигне върхова форма в дните на международното състезание.

  Изключително съм доволен от работата, която свършихме по време на лагера, сподели Минко Павлов – треньор на местния и националния отбори. Силното представяне на Мирослав за мен не е изненада, а очаквано постижение, добави той.

  Европейското първенство по приложно колоездене по правилата на  FIA  ще се проведе в град  Будапеща – Унгария на 6-9  септември 2018 г.

  Денят на обявяването на резултатите и класирането за национален отбор беше двоен празник за първомайските представители на приложното колоездене. Освен добрите новини и забележителното постижение, всички присъстващо поздравиха Яна Иванова за нейния рожден ден и разбира се ѝ пожелаха достойно представяне в Будапеща.

  За напредъка на приложното колоездене и отличното представяне на Първомайския клуб несъмнено принос има както кметът Ангел Папазов, така и администрацията му, съдействайки за популяризирането на този спорт, подготовката на участниците и обезпечаването им с необходимите материали.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ел
   Елена Добрева
   3 0
   11:32, 8 авг 2018
   Поздравления за треньора Минко Павлов и неговите възпитаници! Павлов и ученикът Мирослав Христозов са поредно доказателство, че ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай няма намерение да си „отиде в историята“ (цитатът е от коментар към друга статия). Без училището да афишира иновативност, вече около 10 години в него се провежда иновативно обучение по приложно колоездене, а и не само това. Между другото, общинският клуб по приложно колоездене при подготовката си ползва базата на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай.
   Традицията наши ученици да участват в националния отбор по приложно колоездене продължава. През 2012 година Христо Кирев беше на европейско състезание в Полша, през 2014 година Елис Расимова – в Норвегия, през 2016 година Йордана Тошева – в Чехия. Новото през тази година е, че главен учител Минко Павлов е треньор на националния отбор.
   Поздравления за г-н Папазов, който е един от малкото кметове на общини, които подкрепят този изключително полезен спорт! Това не е само спорт, това е обучение и подготовка за живота на пътя. Всяка година повече от милион хора по света губят своя живот при пътно-транспортни произшествия. България не прави изключение. Ранените и пострадалите са многократно повече. Голяма част от тях са деца, които не са достигнали своето пълнолетие и не са научили известните начини за предпазване от тях. Един швейцарец е казал: „Ако училището не научи едно дете да може да смята – животът по-късно ще го научи, ако то не може да пише красиво – животът ще го научи по същия начин. Но ако то излезе на ъгъла на улицата и премине на червено, никой повече не може да го научи”. Тези произшествия са предотвратими, ако всички ние обединим своите усилия и насочим погледите си към спасяване на децата на пътя. Теоретичната подготовка по прилагане на правилника за движение по пътищата в клуба по приложно колоездене е на ниво много по-високо от това на шофьорите в шофьорските курсове.
   Трябва да сме благодарни на Учителя, Кмета и Общинския съвет, които дават възможност на много хора да получат подходяща подготовка за движение по пътищата в ранна детска възраст, когато наученото оставя трайно следи за цял живот!

  Хороскоп за 15.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
  15 юли 2020
  Последни новини