За пръв път половината национален отбор по приложно колоездене е от Първомай

    За пръв път не едно, а две деца от Клуба по приложно колоездене на Първомай ще представят България на Европейското първенство. Яна Иванова и Мирослав Христозов заслужиха местата си с безапелационно доброто си представяне на подготвителния лагер в Берковица. Отборът се състои от две момичета и две момчета и 50% от него са от Първомайския клуб. Резултатите на Яна през цялата година бяха стабилно високи и тя завърши без конкуренция в републиканската надпревара. При Миро нещата стояха по друг начин – при него стабилността беше във възходящите му резултати и трупането на опит. Сега очакванията са той да достигне върхова форма в дните на международното състезание.

    Изключително съм доволен от работата, която свършихме по време на лагера, сподели Минко Павлов – треньор на местния и националния отбори. Силното представяне на Мирослав за мен не е изненада, а очаквано постижение, добави той.

    Европейското първенство по приложно колоездене по правилата на  FIA  ще се проведе в град  Будапеща – Унгария на 6-9  септември 2018 г.

    Денят на обявяването на резултатите и класирането за национален отбор беше двоен празник за първомайските представители на приложното колоездене. Освен добрите новини и забележителното постижение, всички присъстващо поздравиха Яна Иванова за нейния рожден ден и разбира се ѝ пожелаха достойно представяне в Будапеща.

    За напредъка на приложното колоездене и отличното представяне на Първомайския клуб несъмнено принос има както кметът Ангел Папазов, така и администрацията му, съдействайки за популяризирането на този спорт, подготовката на участниците и обезпечаването им с необходимите материали.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ел
      Елена Добрева
      3 0
      11:32, 8 авг 2018
      Поздравления за треньора Минко Павлов и неговите възпитаници! Павлов и ученикът Мирослав Христозов са поредно доказателство, че ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай няма намерение да си „отиде в историята“ (цитатът е от коментар към друга статия). Без училището да афишира иновативност, вече около 10 години в него се провежда иновативно обучение по приложно колоездене, а и не само това. Между другото, общинският клуб по приложно колоездене при подготовката си ползва базата на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай.
      Традицията наши ученици да участват в националния отбор по приложно колоездене продължава. През 2012 година Христо Кирев беше на европейско състезание в Полша, през 2014 година Елис Расимова – в Норвегия, през 2016 година Йордана Тошева – в Чехия. Новото през тази година е, че главен учител Минко Павлов е треньор на националния отбор.
      Поздравления за г-н Папазов, който е един от малкото кметове на общини, които подкрепят този изключително полезен спорт! Това не е само спорт, това е обучение и подготовка за живота на пътя. Всяка година повече от милион хора по света губят своя живот при пътно-транспортни произшествия. България не прави изключение. Ранените и пострадалите са многократно повече. Голяма част от тях са деца, които не са достигнали своето пълнолетие и не са научили известните начини за предпазване от тях. Един швейцарец е казал: „Ако училището не научи едно дете да може да смята – животът по-късно ще го научи, ако то не може да пише красиво – животът ще го научи по същия начин. Но ако то излезе на ъгъла на улицата и премине на червено, никой повече не може да го научи”. Тези произшествия са предотвратими, ако всички ние обединим своите усилия и насочим погледите си към спасяване на децата на пътя. Теоретичната подготовка по прилагане на правилника за движение по пътищата в клуба по приложно колоездене е на ниво много по-високо от това на шофьорите в шофьорските курсове.
      Трябва да сме благодарни на Учителя, Кмета и Общинския съвет, които дават възможност на много хора да получат подходяща подготовка за движение по пътищата в ранна детска възраст, когато наученото оставя трайно следи за цял живот!
    Последни новини