4 °C

За пръв път половината национален отбор по приложно колоездене е от Първомай

  За пръв път не едно, а две деца от Клуба по приложно колоездене на Първомай ще представят България на Европейското първенство. Яна Иванова и Мирослав Христозов заслужиха местата си с безапелационно доброто си представяне на подготвителния лагер в Берковица. Отборът се състои от две момичета и две момчета и 50% от него са от Първомайския клуб. Резултатите на Яна през цялата година бяха стабилно високи и тя завърши без конкуренция в републиканската надпревара. При Миро нещата стояха по друг начин – при него стабилността беше във възходящите му резултати и трупането на опит. Сега очакванията са той да достигне върхова форма в дните на международното състезание.

  Изключително съм доволен от работата, която свършихме по време на лагера, сподели Минко Павлов – треньор на местния и националния отбори. Силното представяне на Мирослав за мен не е изненада, а очаквано постижение, добави той.

  Европейското първенство по приложно колоездене по правилата на  FIA  ще се проведе в град  Будапеща – Унгария на 6-9  септември 2018 г.

  Денят на обявяването на резултатите и класирането за национален отбор беше двоен празник за първомайските представители на приложното колоездене. Освен добрите новини и забележителното постижение, всички присъстващо поздравиха Яна Иванова за нейния рожден ден и разбира се ѝ пожелаха достойно представяне в Будапеща.

  За напредъка на приложното колоездене и отличното представяне на Първомайския клуб несъмнено принос има както кметът Ангел Папазов, така и администрацията му, съдействайки за популяризирането на този спорт, подготовката на участниците и обезпечаването им с необходимите материали.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ел
   Елена Добрева
   3 0
   11:32, 8 авг 2018
   Поздравления за треньора Минко Павлов и неговите възпитаници! Павлов и ученикът Мирослав Христозов са поредно доказателство, че ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай няма намерение да си „отиде в историята“ (цитатът е от коментар към друга статия). Без училището да афишира иновативност, вече около 10 години в него се провежда иновативно обучение по приложно колоездене, а и не само това. Между другото, общинският клуб по приложно колоездене при подготовката си ползва базата на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай.
   Традицията наши ученици да участват в националния отбор по приложно колоездене продължава. През 2012 година Христо Кирев беше на европейско състезание в Полша, през 2014 година Елис Расимова – в Норвегия, през 2016 година Йордана Тошева – в Чехия. Новото през тази година е, че главен учител Минко Павлов е треньор на националния отбор.
   Поздравления за г-н Папазов, който е един от малкото кметове на общини, които подкрепят този изключително полезен спорт! Това не е само спорт, това е обучение и подготовка за живота на пътя. Всяка година повече от милион хора по света губят своя живот при пътно-транспортни произшествия. България не прави изключение. Ранените и пострадалите са многократно повече. Голяма част от тях са деца, които не са достигнали своето пълнолетие и не са научили известните начини за предпазване от тях. Един швейцарец е казал: „Ако училището не научи едно дете да може да смята – животът по-късно ще го научи, ако то не може да пише красиво – животът ще го научи по същия начин. Но ако то излезе на ъгъла на улицата и премине на червено, никой повече не може да го научи”. Тези произшествия са предотвратими, ако всички ние обединим своите усилия и насочим погледите си към спасяване на децата на пътя. Теоретичната подготовка по прилагане на правилника за движение по пътищата в клуба по приложно колоездене е на ниво много по-високо от това на шофьорите в шофьорските курсове.
   Трябва да сме благодарни на Учителя, Кмета и Общинския съвет, които дават възможност на много хора да получат подходяща подготовка за движение по пътищата в ранна детска възраст, когато наученото оставя трайно следи за цял живот!

  Хороскоп за 24.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
  24 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  24 фев 2020
  Последни новини