Със сребро приключи спортният календар за отбора по приложно колоездене

    „На състоялия се последен IV кръг от националния шампионат по приложно колоездене по правилата на FIA с международно участие, провел се на 29 и 30 юни 2018 година в гр. Първомай, нашите състезатели се представиха достойно и останаха втори на нищожните 2 точки разлика от победителите от гр. Берковица, разказа треньора на първомайския и националния отбори Минко Павлов. Ако можем да кажем, че 2017 година беше годината на бронза за първомайските колоездачи, то настоящият сезон 2018 приключи с множество сребърни отличия.“

    Третото място бе спечелено от представителите на Пирдоп.

    Фаворитката на домакините Яна Иванова завърши втора, което беше достатъчно за да запази водещата си позиция в шампионата и да се поздрави с шампионската титла през 2018 състезателна година. Освен това тя придоби правото да бъде включена в проектонационалния отбор по приложно колоездене на Република България, ръководен през тази година от първомайския наставник Минко Павлов.

    Иван Попов също се окичи със сребърен медал, а Мирослав Христозов отстъпи бронзовата награда след балотаж за третото място срещу противник от Пирдоп и се нареди четвърти.

    Стойчо Димов и Иван Стоянов влязоха в десетката със своите съответно 8 и 10 място, а Мария Попчева и Антония Янчева заеха петото и седмото място.

    Нашият тим беше най-подготвен относно умения за оказване на спешна долекарска помощ и спечели първото място в състезанието за наградите на БЧК. Съставът ръководен от треньорите Минко и Ваня Павлови, бе награден от фирма „ОфисиТЕ“, като най-масов отбор (12 участници), със 20" велосипед за подготовка на млади състезатели.

    Първомайският общински екип се включи в борбата за победа с 3 формации, които заеха съответно II място за I отбор, V място за II отбор и VI място за III отбор.

    Отборът на село Градина също се класира на шестото място с равен брой точки с III отбор на Първомай.

    В надпреварата взе участие и сборен тим на областите Гюргево и Търговище от северната ни съседка Румъния, които заеха четвъртото място и завоюваха купата на Кмета на Община Първомай от 7 отбора. Румънските водачи отправиха приятелска покана към своите домакини за среща между българските и румънски състезатели на територията на тяхната страна.

    Представителите на всички гости и г-н Светослав Кръстев - ръководител на Федерацията по приложното колоездене в България публично изразиха впечатленията и задоволството си от отличната организация на състезанието пред Кмета на Община Първомай г-н Ангел Папазов, осъществена въпреки неблагоприятното време, от служители на общинската администрация и директорите, учителите и обслужващия персонал на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай и НУ „Христо Ботев“ гр. Първомай.

    Много настроение внесоха и малчуганите от ДГ „Марица“, които откриха събитието с кратка програма.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини