16 °C

С Дефиле на плодородието започна веселбата в Дебър

Изображение 1 от 4

  С дефиле на плодородието започна традиционният събор в квартал Дебър за Петровден. Деца, възпяха плодовете на района и поставиха началото на програмата. Те дефилираха с рисунки на произвежданите земеделски култури и не пропуснаха получените от преработването им стоки – лютеница, вино, хляб и др. Организаторите от читалището не бяха забравили дори и меда, като част от местното производство. Кошница с дарове, родени от земята, получи кметът на общината Ангел Папазов. Той поздрави хората и им пожела хубав празник. Старт на надиграването поставеха хоротропците от местния танцов клуб „Терсили“ и гостите от „Хорцето“ от Караджалово.

  А след това всички се забавляваха заедно с оркестър „Наздравица“ от Пловдив.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   12
   1234_1530536096
   4 -1
   15:54, 2 юли 2018
   Местният танцов клуб се нарича "Терфили" /от детелини/, а не "ТерСили/. Оправете си статията.
  • 2
   Км
   Кметски избори
   3 -1
   20:00, 3 юли 2018
   Какви народни танци, какви лютеници и патладжани? Какви са тези пиршества по време на чума? Чак й кошница му подарили! Заспали първомайци, при вас елемента със съня е здраво застъпан във психологията ви! Раздавайте кошнички и след пет години Първомай няма да е по-различен от което и да било запустяло околно село! Първомай град го правят младите работещи хора, а такива вече почти не останаха тук! Кметовете са една от грижите! Кукловодите са по-голям проблем! Тези същите кукловоди, които разкарват всеки външен инвеститор. Хроновски и Алкао са капка в морето. За последните 20 години трябваше да има поне 10 нови завода. Помислете заспали първомайци къде е гр.Раковски и къде сме ние по развитие?! Сипвам си един Стар Джак охладен и без лед и ви желая за стотен път да целувате ръка на първомайските чорбаджий, че и 400 лева ви дават. Щом сте се оставили да ви тъпчат, значи явно това заслужавате!!!!
  • 3
   10
   100
   2 0
   09:38, 4 юли 2018
   Абе Кметски разбирач, къде видя инвестиции в държавата та и в Първомай да има? От 30 години държавата се скапва а последните 10 е чумава и всеки бяга от нея. Бойко е навирил нос и не иска да чуе за дереджето на народа. Държавата се разкапва. Кой да дойде в дълбоката провинция и какво да прави тук? Като инвестира, какви специалисти ще намери, инжинери или технолози, или подготвени хора за работа. Само ц*****, пенсионери и малко останали в града хора на средна възраст. И това не е само тук, а навсякъде.
  • 4
   Км
   Кметския разбирач
   3 0
   14:40, 4 юли 2018
   До преди 10 години имаше желаещи да инвестират, но бяха разкарвано по-най безцеремонния начин. За това и младите бягат от Първомай. Има населени места където хората са единни и не се оставят селските чорбаджий да им решават бъдещето. По-горе дадения пример с гр.Раковски е показателен по темата. Като цяло държавата е зле, но има и хора ,които си защитават правата. Тук в Първомай найстина населението е застаряващо, а заплатите са едни от най-ниските в България. Съгласен съм на , че тук няма готови кадри като инженери, технолози и други, но това е вследствие на наложената политика на местно ниво. Ако бяха допуснати инвеститори още преди 15 години, щеше да има и кадри. Сега тези кадри са извън Първомай, защото няма заводи. Едното води до другото. Причина и последици от тази причина.

  Хороскоп за 20.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  20 сеп 2020
  Последни новини