С Дефиле на плодородието започна веселбата в Дебър

Изображение 1 от 4

    С дефиле на плодородието започна традиционният събор в квартал Дебър за Петровден. Деца, възпяха плодовете на района и поставиха началото на програмата. Те дефилираха с рисунки на произвежданите земеделски култури и не пропуснаха получените от преработването им стоки – лютеница, вино, хляб и др. Организаторите от читалището не бяха забравили дори и меда, като част от местното производство. Кошница с дарове, родени от земята, получи кметът на общината Ангел Папазов. Той поздрави хората и им пожела хубав празник. Старт на надиграването поставеха хоротропците от местния танцов клуб „Терсили“ и гостите от „Хорцето“ от Караджалово.

    А след това всички се забавляваха заедно с оркестър „Наздравица“ от Пловдив.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      12
      1234_1530536096
      4 -1
      15:54, 2 юли 2018
      Местният танцов клуб се нарича "Терфили" /от детелини/, а не "ТерСили/. Оправете си статията.
    • 2
      Км
      Кметски избори
      3 -1
      20:00, 3 юли 2018
      Какви народни танци, какви лютеници и патладжани? Какви са тези пиршества по време на чума? Чак й кошница му подарили! Заспали първомайци, при вас елемента със съня е здраво застъпан във психологията ви! Раздавайте кошнички и след пет години Първомай няма да е по-различен от което и да било запустяло околно село! Първомай град го правят младите работещи хора, а такива вече почти не останаха тук! Кметовете са една от грижите! Кукловодите са по-голям проблем! Тези същите кукловоди, които разкарват всеки външен инвеститор. Хроновски и Алкао са капка в морето. За последните 20 години трябваше да има поне 10 нови завода. Помислете заспали първомайци къде е гр.Раковски и къде сме ние по развитие?! Сипвам си един Стар Джак охладен и без лед и ви желая за стотен път да целувате ръка на първомайските чорбаджий, че и 400 лева ви дават. Щом сте се оставили да ви тъпчат, значи явно това заслужавате!!!!
    • 3
      10
      100
      2 0
      09:38, 4 юли 2018
      Абе Кметски разбирач, къде видя инвестиции в държавата та и в Първомай да има? От 30 години държавата се скапва а последните 10 е чумава и всеки бяга от нея. Бойко е навирил нос и не иска да чуе за дереджето на народа. Държавата се разкапва. Кой да дойде в дълбоката провинция и какво да прави тук? Като инвестира, какви специалисти ще намери, инжинери или технолози, или подготвени хора за работа. Само ц*****, пенсионери и малко останали в града хора на средна възраст. И това не е само тук, а навсякъде.
    • 4
      Км
      Кметския разбирач
      3 0
      14:40, 4 юли 2018
      До преди 10 години имаше желаещи да инвестират, но бяха разкарвано по-най безцеремонния начин. За това и младите бягат от Първомай. Има населени места където хората са единни и не се оставят селските чорбаджий да им решават бъдещето. По-горе дадения пример с гр.Раковски е показателен по темата. Като цяло държавата е зле, но има и хора ,които си защитават правата. Тук в Първомай найстина населението е застаряващо, а заплатите са едни от най-ниските в България. Съгласен съм на , че тук няма готови кадри като инженери, технолози и други, но това е вследствие на наложената политика на местно ниво. Ако бяха допуснати инвеститори още преди 15 години, щеше да има и кадри. Сега тези кадри са извън Първомай, защото няма заводи. Едното води до другото. Причина и последици от тази причина.
    Последни новини