10 °C

С Дефиле на плодородието започна веселбата в Дебър

Изображение 1 от 4

  С дефиле на плодородието започна традиционният събор в квартал Дебър за Петровден. Деца, възпяха плодовете на района и поставиха началото на програмата. Те дефилираха с рисунки на произвежданите земеделски култури и не пропуснаха получените от преработването им стоки – лютеница, вино, хляб и др. Организаторите от читалището не бяха забравили дори и меда, като част от местното производство. Кошница с дарове, родени от земята, получи кметът на общината Ангел Папазов. Той поздрави хората и им пожела хубав празник. Старт на надиграването поставеха хоротропците от местния танцов клуб „Терсили“ и гостите от „Хорцето“ от Караджалово.

  А след това всички се забавляваха заедно с оркестър „Наздравица“ от Пловдив.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   12
   1234_1530536096
   4 -1
   15:54, 2 юли 2018
   Местният танцов клуб се нарича "Терфили" /от детелини/, а не "ТерСили/. Оправете си статията.
  • 2
   Км
   Кметски избори
   3 -1
   20:00, 3 юли 2018
   Какви народни танци, какви лютеници и патладжани? Какви са тези пиршества по време на чума? Чак й кошница му подарили! Заспали първомайци, при вас елемента със съня е здраво застъпан във психологията ви! Раздавайте кошнички и след пет години Първомай няма да е по-различен от което и да било запустяло околно село! Първомай град го правят младите работещи хора, а такива вече почти не останаха тук! Кметовете са една от грижите! Кукловодите са по-голям проблем! Тези същите кукловоди, които разкарват всеки външен инвеститор. Хроновски и Алкао са капка в морето. За последните 20 години трябваше да има поне 10 нови завода. Помислете заспали първомайци къде е гр.Раковски и къде сме ние по развитие?! Сипвам си един Стар Джак охладен и без лед и ви желая за стотен път да целувате ръка на първомайските чорбаджий, че и 400 лева ви дават. Щом сте се оставили да ви тъпчат, значи явно това заслужавате!!!!
  • 3
   10
   100
   2 0
   09:38, 4 юли 2018
   Абе Кметски разбирач, къде видя инвестиции в държавата та и в Първомай да има? От 30 години държавата се скапва а последните 10 е чумава и всеки бяга от нея. Бойко е навирил нос и не иска да чуе за дереджето на народа. Държавата се разкапва. Кой да дойде в дълбоката провинция и какво да прави тук? Като инвестира, какви специалисти ще намери, инжинери или технолози, или подготвени хора за работа. Само ц*****, пенсионери и малко останали в града хора на средна възраст. И това не е само тук, а навсякъде.
  • 4
   Км
   Кметския разбирач
   3 0
   14:40, 4 юли 2018
   До преди 10 години имаше желаещи да инвестират, но бяха разкарвано по-най безцеремонния начин. За това и младите бягат от Първомай. Има населени места където хората са единни и не се оставят селските чорбаджий да им решават бъдещето. По-горе дадения пример с гр.Раковски е показателен по темата. Като цяло държавата е зле, но има и хора ,които си защитават правата. Тук в Първомай найстина населението е застаряващо, а заплатите са едни от най-ниските в България. Съгласен съм на , че тук няма готови кадри като инженери, технолози и други, но това е вследствие на наложената политика на местно ниво. Ако бяха допуснати инвеститори още преди 15 години, щеше да има и кадри. Сега тези кадри са извън Първомай, защото няма заводи. Едното води до другото. Причина и последици от тази причина.

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  25 фев 2020
  Последни новини