"Китчица" е победителят в първото издание на "Хайде на хорото"

Изображение 1 от 6

    Над 90 деца-танцьори събра първото надиграване „Хайде на хорото“, което заради лошото време се проведе на стълбите пред общинска администрация, вместо на поляните под връх Драгойна. За участие дойдоха деца от гр. Брезово - „Китка“ и Детски танцов състав „Китчица“ с ръководител Пенко Димитров, Детска танцова формация „Ритмика“ от Димитровград и танцов състав „Евридика“ с ръководител Ваня Димитрова, „Евридика“ - село Искара с ръководител Донка Иванова, Детско-юношенска танцова школа към „Клуб на радостта“, Детски танцов състав „Българче“ от град Първомай с ръководител Венче Колева.

    Дъждът принуди организаторът Татяна Вълчева много бързо да вземе решение и да премести събитието, което трябваше да е част от фестивала „Угар“.

    Програмата беше открита от Професионална танцова формация „Тракийски дар“ от град Пловдив. Водещи бяха артистите от Клуб на радостта Рени Йорданова и Петър Йорданов.

    Танцовите изяви бяха оценявани от преподавателите в АМТИИ и балет майстори на ансамбъл "Тракия" - Светлана Станева и Димо Енев.

    Първите победители са клуб „Китчица“ от град Брезово. Следвани от ДЮТШ „Клуб на радотта“ и „Евридика“ - село Искра. За победителите имаше парични награди, осигурени от ББП. Кметът на общината Ангел Папазов връчи на всички участници грамоти.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      20
      2017
      1 -2
      19:49, 2 юли 2018
      Поздравления за организатора Татяна Вълчева! Относно венците на Венче Колева - те са същите, с които миналата година представяше основното училище "Кирил и Методий" Първомай, а сега ги представя от името на друго училище. До тук ли се простира креативността на Венче Колева?
    • 2
      20
      2018
      3 -1
      09:43, 3 юли 2018
      Г-жа Колева не е хореограф и никога не е имала претенциите, че е по-креативна от професионалистите. Танцът беше изигран от други деца и е много по-важно, че ги е научила на нещо кра сиво, отколкото на злоба и завист. Как да се поиска човек да участва, като ще се появи някакъв хейтър като теб и ще ги коментира през призмата на собствената си простотия?
    Последни новини