9 °C

"Китчица" е победителят в първото издание на "Хайде на хорото"

Изображение 1 от 6

  Над 90 деца-танцьори събра първото надиграване „Хайде на хорото“, което заради лошото време се проведе на стълбите пред общинска администрация, вместо на поляните под връх Драгойна. За участие дойдоха деца от гр. Брезово - „Китка“ и Детски танцов състав „Китчица“ с ръководител Пенко Димитров, Детска танцова формация „Ритмика“ от Димитровград и танцов състав „Евридика“ с ръководител Ваня Димитрова, „Евридика“ - село Искара с ръководител Донка Иванова, Детско-юношенска танцова школа към „Клуб на радостта“, Детски танцов състав „Българче“ от град Първомай с ръководител Венче Колева.

  Дъждът принуди организаторът Татяна Вълчева много бързо да вземе решение и да премести събитието, което трябваше да е част от фестивала „Угар“.

  Програмата беше открита от Професионална танцова формация „Тракийски дар“ от град Пловдив. Водещи бяха артистите от Клуб на радостта Рени Йорданова и Петър Йорданов.

  Танцовите изяви бяха оценявани от преподавателите в АМТИИ и балет майстори на ансамбъл "Тракия" - Светлана Станева и Димо Енев.

  Първите победители са клуб „Китчица“ от град Брезово. Следвани от ДЮТШ „Клуб на радотта“ и „Евридика“ - село Искра. За победителите имаше парични награди, осигурени от ББП. Кметът на общината Ангел Папазов връчи на всички участници грамоти.  

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   20
   2017
   1 -2
   19:49, 2 юли 2018
   Поздравления за организатора Татяна Вълчева! Относно венците на Венче Колева - те са същите, с които миналата година представяше основното училище "Кирил и Методий" Първомай, а сега ги представя от името на друго училище. До тук ли се простира креативността на Венче Колева?
  • 2
   20
   2018
   3 -1
   09:43, 3 юли 2018
   Г-жа Колева не е хореограф и никога не е имала претенциите, че е по-креативна от професионалистите. Танцът беше изигран от други деца и е много по-важно, че ги е научила на нещо кра сиво, отколкото на злоба и завист. Как да се поиска човек да участва, като ще се появи някакъв хейтър като теб и ще ги коментира през призмата на собствената си простотия?

  Хороскоп за 18.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  18 фев 2020
  Последни новини