19 °C

И през есента безработицата трайно намалява

Отчетената от Бюрото по труда безработица в Първомайска община продължава да се снижава и вече е по-ниска от 7%. Регистрираните безработни през месец септември са 590 или това са 6, 71% от трудоспособното население. Запазват се тенденциите по отношение на възрастовата структура, квалификационна структура и други показатели. Жените са малко повече от мъжете. Най-много са безработните без образование и без специалност, а най-малко висшистите.

Заявени са 169 работни места, от които за специалисти са били 36.

През месец септември с посредничеството на Бюрото са започнали работа 77 безработни. От тях 54 на първичния пазар, 2 по мерки за насърчаване на заетостта, 8 по програми за заетост и 13 по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Уй
  Уй
  7 0
  10:10, 20 окт 2018
  звучи чудесно, но може ли да се покажат и данните колко всъщност са хората които са работели и работят в Първомайска община (нямам предвид общинските служители а всички хора на трудов договор на територията на общината) за последните 3, 6 месеца 1, 2, 3, 5 години и т.н.
  резултатите може и да не са толкова розови колкото изглеждат, ако например преди 2г в общината са работели 5000хил. души а сега работят 4000хил.
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  8 -1
  17:22, 20 окт 2018
  Ъм истествино че е за тва ва ти да си видял някуе нову придприятие да е уткриту някоя нова децка градина да е уткрита някуе нову училище да е уткриту. Хора няма за тва и бизработицата намля след има няма 20-30 гудини и пърумай жъ има 0 безработица и нула работица и 100% фиганизация ей тва жъ стане плус минус някуе и друго комуне.
 • 3
  Ив
  Иван Маринов
  5 0
  21:40, 20 окт 2018
  Оказва се, че в Първомай безработицата е единственото смислено оползотворяване на времето до края на дните...
 • 4
  Ба
  бат пеньо
  2 0
  20:13, 21 окт 2018
  питагор за пореден път йе праф ше устанат само циганета и кумунетъ ни съм сигурен куи са па презрени фнашти учи
 • 5
  Ве
  Ветеран
  2 0
  12:24, 30 окт 2018
  Дайте да се вдигнем и да стачкуваме една седмица никой да не ходи на работните места до като те червени куфарчета не управят заплатите сега са на зор и сега е момента като нямат работници това не можаха да го изчислят ама както нас натискаха сега ние тях да натиснем защото колелото се върти другари и ще вдигнат защото заради хора ще фалират.

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини