5 °C

И през есента безработицата трайно намалява

Отчетената от Бюрото по труда безработица в Първомайска община продължава да се снижава и вече е по-ниска от 7%. Регистрираните безработни през месец септември са 590 или това са 6, 71% от трудоспособното население. Запазват се тенденциите по отношение на възрастовата структура, квалификационна структура и други показатели. Жените са малко повече от мъжете. Най-много са безработните без образование и без специалност, а най-малко висшистите.

Заявени са 169 работни места, от които за специалисти са били 36.

През месец септември с посредничеството на Бюрото са започнали работа 77 безработни. От тях 54 на първичния пазар, 2 по мерки за насърчаване на заетостта, 8 по програми за заетост и 13 по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Уй
  Уй
  7 0
  10:10, 20 окт 2018
  звучи чудесно, но може ли да се покажат и данните колко всъщност са хората които са работели и работят в Първомайска община (нямам предвид общинските служители а всички хора на трудов договор на територията на общината) за последните 3, 6 месеца 1, 2, 3, 5 години и т.н.
  резултатите може и да не са толкова розови колкото изглеждат, ако например преди 2г в общината са работели 5000хил. души а сега работят 4000хил.
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  8 -1
  17:22, 20 окт 2018
  Ъм истествино че е за тва ва ти да си видял някуе нову придприятие да е уткриту някоя нова децка градина да е уткрита някуе нову училище да е уткриту. Хора няма за тва и бизработицата намля след има няма 20-30 гудини и пърумай жъ има 0 безработица и нула работица и 100% фиганизация ей тва жъ стане плус минус някуе и друго комуне.
 • 3
  Ив
  Иван Маринов
  5 0
  21:40, 20 окт 2018
  Оказва се, че в Първомай безработицата е единственото смислено оползотворяване на времето до края на дните...
 • 4
  Ба
  бат пеньо
  2 0
  20:13, 21 окт 2018
  питагор за пореден път йе праф ше устанат само циганета и кумунетъ ни съм сигурен куи са па презрени фнашти учи
 • 5
  Ве
  Ветеран
  2 0
  12:24, 30 окт 2018
  Дайте да се вдигнем и да стачкуваме една седмица никой да не ходи на работните места до като те червени куфарчета не управят заплатите сега са на зор и сега е момента като нямат работници това не можаха да го изчислят ама както нас натискаха сега ние тях да натиснем защото колелото се върти другари и ще вдигнат защото заради хора ще фалират.

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
28 фев 2020
Последни новини