10 °C

Приключи най-успешната година за първомайския клуб по приложно колоездене

Изображение 1 от 6

  Като особено успешно беше оценено представянето на състезателите от общинския клуб по безопасност на движението и приложно колоездене „Първомай“ в  Републиканския шампионат по приложно колоездене през тази година. При това на провелото се на 12.10.2018 г. в гр. Стара Загора съревнование, първомайските представители буквално „приземиха“ своите съперници след победите на Яна Иванова при момичетата и Дани Костадинов при момчетата. Традиционната надпревара беше последна за сезона и предвиждаше сблъсък между участниците в националния отбор, класирал се на тринадесето място на европейския шампионат през месец септември в столицата на Унгария гр. Будапеща и претендентите за него. Първомайците Яна Иванова и Мирослав Христозов представляваха половината от този тим. В него взеха участие още Йоана Трендафилова от гр. Берковица и Калоян Георгиев от гр. Пирдоп. Всички те трябваше да премерят сили не само със своите връстници до 12 годишна възраст, но и със състезаващите се в по-горната възрастова група до 15 години.

  Първоначално след проведените два паркура(пътеки с наредени по тях различни препятствия, които трябва да бъдат преодолени от участниците) се очертаха петима състезатели от гр. Първомай, гр. Берковица и гр. Силистра с безупречно представяне. Между тях бяха и нашите Яна Иванова и Дани Костадинов. Тези резултати наложиха балотаж чрез балансиране на велосипед-задържане на велосипеда на място в малък участък без стъпване на земята. Макар и трудно Яна и Дани сравнително бързо се справиха със своите по-възрастни опоненти от Берковица и Силистра, като нашият боец си осигури златния медал. Но след няколко минути предстоеше най-вълнуващият в последните години финал – малката и уморена Яна срещу 15 годишна опитна представителка на известната берковска колоездачна школа. Кой ще повярва, че това момиче от подножието на връх Ком в Стара планина ще преклони глава пред капитанката на нашия и на националния отбор и на 270 -тата секунда след началото на баланса и ще предостави златната купа и медал, като по този начин ще признае превъзходството на нашата шампионка?!

  След получаване на трофеите от състезанието бяха раздадени и наградите от генералното класиране на републиканския шампионат по правилата на ФИА(групата от 10 до 12 години) и по правилата на НДПК(групата от 13 до 15 години). И в двете възрастови групи ръководени от треньорите Минко и Ваня Павлови нашите състезатели спечелиха сребърните отличия измежду 12 отбора, отстъпвайки само на отборите на Берковица. Сребърни медали при отборното класиране за наградите по ФИА получиха Яна Иванова, Мария Попчева, Мирослав Христозов и Иван Попов. При класирането на НДПК със сребро бяха украсени гърдите отново на Яна Иванова заедно с Йордана Тошева, Дани Костадинов и Йордан Начев. Такива медали получиха и техните треньори.

  На вторите отбори на двете възрастови групи бяха връчени дипломи за заслужените от тях четвърти места.

  Първомайската школа беше удостоена и с почетната грамота на БЧК за първо място за най-добре представил се отбор в дисциплината „Първа долекарска помощ“.

  Добро представяне имаше и отборът на ОУ „Христо Ботев“ с. Градина с треньор г-н Калчо Калчев, класирал се на пето място в групата на ФИА.

  Освен получените отличия в десетките на най-добрите състезатели на годината от първомайските отбори влязоха Яна Иванова, Йордана Тошева, Мария Попчева, Мирослав Христозов и Дани Костадинов.

  Почетен диплом за отлично организиране и провеждане на кръг от републиканския шампионат получи и г-н Ангел Папазов – Кмет на община Първомай.

  Въпреки чудесното представяне ръководството и участниците в първомайските отбори са загрижени за бъдещето, като Яна и компания очакват присъединяването на нови състезатели между 10 и 12 години към тима с ясно изразени умения за управление на велосипед и добра четивна техника.

  Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  25 фев 2020
  Последни новини