16 °C

Приключи най-успешната година за първомайския клуб по приложно колоездене

Изображение 1 от 6

  Като особено успешно беше оценено представянето на състезателите от общинския клуб по безопасност на движението и приложно колоездене „Първомай“ в  Републиканския шампионат по приложно колоездене през тази година. При това на провелото се на 12.10.2018 г. в гр. Стара Загора съревнование, първомайските представители буквално „приземиха“ своите съперници след победите на Яна Иванова при момичетата и Дани Костадинов при момчетата. Традиционната надпревара беше последна за сезона и предвиждаше сблъсък между участниците в националния отбор, класирал се на тринадесето място на европейския шампионат през месец септември в столицата на Унгария гр. Будапеща и претендентите за него. Първомайците Яна Иванова и Мирослав Христозов представляваха половината от този тим. В него взеха участие още Йоана Трендафилова от гр. Берковица и Калоян Георгиев от гр. Пирдоп. Всички те трябваше да премерят сили не само със своите връстници до 12 годишна възраст, но и със състезаващите се в по-горната възрастова група до 15 години.

  Първоначално след проведените два паркура(пътеки с наредени по тях различни препятствия, които трябва да бъдат преодолени от участниците) се очертаха петима състезатели от гр. Първомай, гр. Берковица и гр. Силистра с безупречно представяне. Между тях бяха и нашите Яна Иванова и Дани Костадинов. Тези резултати наложиха балотаж чрез балансиране на велосипед-задържане на велосипеда на място в малък участък без стъпване на земята. Макар и трудно Яна и Дани сравнително бързо се справиха със своите по-възрастни опоненти от Берковица и Силистра, като нашият боец си осигури златния медал. Но след няколко минути предстоеше най-вълнуващият в последните години финал – малката и уморена Яна срещу 15 годишна опитна представителка на известната берковска колоездачна школа. Кой ще повярва, че това момиче от подножието на връх Ком в Стара планина ще преклони глава пред капитанката на нашия и на националния отбор и на 270 -тата секунда след началото на баланса и ще предостави златната купа и медал, като по този начин ще признае превъзходството на нашата шампионка?!

  След получаване на трофеите от състезанието бяха раздадени и наградите от генералното класиране на републиканския шампионат по правилата на ФИА(групата от 10 до 12 години) и по правилата на НДПК(групата от 13 до 15 години). И в двете възрастови групи ръководени от треньорите Минко и Ваня Павлови нашите състезатели спечелиха сребърните отличия измежду 12 отбора, отстъпвайки само на отборите на Берковица. Сребърни медали при отборното класиране за наградите по ФИА получиха Яна Иванова, Мария Попчева, Мирослав Христозов и Иван Попов. При класирането на НДПК със сребро бяха украсени гърдите отново на Яна Иванова заедно с Йордана Тошева, Дани Костадинов и Йордан Начев. Такива медали получиха и техните треньори.

  На вторите отбори на двете възрастови групи бяха връчени дипломи за заслужените от тях четвърти места.

  Първомайската школа беше удостоена и с почетната грамота на БЧК за първо място за най-добре представил се отбор в дисциплината „Първа долекарска помощ“.

  Добро представяне имаше и отборът на ОУ „Христо Ботев“ с. Градина с треньор г-н Калчо Калчев, класирал се на пето място в групата на ФИА.

  Освен получените отличия в десетките на най-добрите състезатели на годината от първомайските отбори влязоха Яна Иванова, Йордана Тошева, Мария Попчева, Мирослав Христозов и Дани Костадинов.

  Почетен диплом за отлично организиране и провеждане на кръг от републиканския шампионат получи и г-н Ангел Папазов – Кмет на община Първомай.

  Въпреки чудесното представяне ръководството и участниците в първомайските отбори са загрижени за бъдещето, като Яна и компания очакват присъединяването на нови състезатели между 10 и 12 години към тима с ясно изразени умения за управление на велосипед и добра четивна техника.

  Parvomai.NET

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 20.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  20 сеп 2020
  Последни новини