Пловдив: "Валията" от ДПС незабавно да бъде уволнен

Бунтът срещу назначението на Областния управител на Пловдив Венцислав Каймаканов не стихва, съобщи Plovdivutre.bg

Протестът пред Областната управа в Пловдив започна с черен котарак. Албена Хинкова, докторант в БАН, дойде точно в 8 ч. със своята котка Тумби, за да изрази несъгласието си с назначението на Венцислав Каймаканов от квотата на ДПС.

На клетката тя бе поставила надпис: "Г-н Областен, Вие сте от квотата на квотараците".
Каймаканов сам се колебае от коя квота е станал губернатор на Пловдив, коментира Албена.

В самото начало на протеста се събраха близо 20-на души. С жива верига те блокираха входа на управата. Полицаите и журналистите около сградата са почти колкото самите протестиращи. Самите протестиращи обаче обясниха, че малкият им брой днес е заради умората, натрупала се от вчерашното шествие.

"Валията" от ДПС Каймаканов незабавно да бъде уволнен" - това е категоричното им искане, както и провеждането на нови избори.

Според протестиращите Каймаканов в момента не е в кабинета си. Те обаче се заканиха да не мръднат от позициите си и развяха черно знаме редом с трибагреника на България.

След близо половин час протестна демонстрация пред Областната управа, протестиращите, увеличили своя брой двойно, се отправиха към и блокираха кръстовището на бул. "6 септември" и бул. "Васил Априлов". То остана затворено за около 5 минути. Протестиращите предизвикаха истински сутришен хаос в движението, но това не ги спря. Те се заканиха, че ако Каймаканов не подаде оставка ще блокират важни улици и булеварди всеки ден.

Колоната поведе видната пловдивска писателка и издателка Божана Апостолова с думите: "Много сме малко, трябва да сме хиляди! Защо ни наказват с този властолюбив човек? Защо на възрожденски Пловдив ще слагат валия?"

Хитруват, че Каймаканов бил мениджър, а всъщност е от квотата на ДПС, заяви още тя.

С назначаването му от премиера Орешарски Венцеслав Каймаканов обяви, че ще остане на поста си, докато е на власт правителството на Пламен Орешарски.

Той обясни, че няма намерение да прави промени в администрацията, освен ако те не бъдат поискани от правителството. Каймаканов отново декларира своята безпартийност и очакването си партийните назначения в областната управа да изпълняват коректно своите задължения.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини