Златаровци се включват в борбата за Spelling Bee шампион

На 20.03.2013г. в СОУ“Проф. Д-р Асен Златаров“, от 14:30ч. ще се проведе училищния кръг от Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Преподавателите по английски език канят родители и приятели на състезателите, за да ги подкрепят в напрегнатата надпревара. Първите двама класирали се ще представят училището си на регионалното състезание в Пловдив на 20 април. Те ще имат възможност да влязат в групата на най-добрите 30, между които на 11 май в София ще се излъчи националният Spelling Bee шампион.

Тази седмица над 5500 ученици от 236 училища в цялата страна ще се включат в състезанието след усилена няколкомесечна подготовка.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е дванадесетгодишният Румен Стефанов Димитров от СОУПНЕ „Фридрих Шилер”, гр. Русе, а най-добре представилият се ученик от Първомай – Йордан Кумчев.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството на САЩ.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини