14 °C

Петима финалисти праща СОУ-то на най- новото състезание по ИТ

Слайд от презентацията на Марияна Колева и Иван Караславов

Пет ученика от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ се класираха за финалния кръг на  Communic@teIT 2013.

Двама от тях – деветокласниците Иван Караславов и Марияна Колева са работили в екип. Те са участвали с презентация за Симеон Велики, която е подготвяна за часа по история и есе на тема „Информационните технологии след 10 години“.

Иван разказва, че в състезанието са се включили благодарене на учителката им по информационни технологии и информатика – Татяна Попова, а за есето получили насоки и полезни съвети от учителката им по български език и литература – Виолета Атанасова.

Финалният кръг на  Communic@teIT 2013 ще се проведе на 23 март в София. Категорията, в която ще се състезават гимназистите , е за изработване и представяне на компютърна презентация по тема, зададена в деня на самото състезание. Според представянето си, ще получат и ICT сертификат  от  системата на професионалната квалификация във Великобритания.

Другите трима, които са класирани са Стилян Ставрев, Елина Батинкова и Симона Йорданова. Те са ученици от началния курс на школото, работили под ръководството на Таня Сребрева и Ваня Геориева.  В своята категория са  се представили с рисунки, изработени с помощта на компютърни програми.  

 Communic@teIT 2013 е национално състезание за ефективно използване на информационни технологии в общуването. Състезанието се организира за първи път през 2012-2013 година в отговор на нарастващата нужда от изграждане в училище на умения за комуникация в реални ситуации, подпомогнати от Информационни и компютърни технологии. Интересът към състезанието е огромен. Над 800 са кандидатите, изпратили своите работи, което е наложило удължаването на срока за прием и оценка.

Parvomai.net

"Кукери"-Рисунка на Стилян Ставрев
"Море"- Рисунка на Елина Батинкова
Рисунка на Симона Йорданова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Цв
  Цветелина
  5 0
  14:20, 13 мар 2013
  Браво на децата!
 • 2
  Не
  Нещо по-добро
  1 -4
  19:32, 13 мар 2013
  Браво и на тях! И благодаря, че ми прочетохте коментара и писахте, но също и 5 деца минават в олимпиадата по информационни за град София, с ръководители Ваня Георгиева и Таня Сребрева
  • Pa
   parv_net
   0 0
   19:37, 13 мар 2013
   Това може и да е вярно, но може и да не е. Класирането за националния кръг на олимпиадата по ИТ ще стане ясно в средата на другия месец.
  • Не
   Нещо по-добро
   1 -4
   19:40, 13 мар 2013
   Аз мога да ти кажа, че го знам още от преди това :)
  • Не
   Нещо по спокойно
   6 -1
   22:56, 13 мар 2013
   Ако някой се чувства пропуснат да намери по пълноценен начин да се изявява и най - вече да бъде полезен а не анонимно да си пише и се хвали. Има кой да оценя кой какво може и не или кой какво е постигнал.

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини