9 °C

Петима финалисти праща СОУ-то на най- новото състезание по ИТ

Слайд от презентацията на Марияна Колева и Иван Караславов

Пет ученика от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ се класираха за финалния кръг на  Communic@teIT 2013.

Двама от тях – деветокласниците Иван Караславов и Марияна Колева са работили в екип. Те са участвали с презентация за Симеон Велики, която е подготвяна за часа по история и есе на тема „Информационните технологии след 10 години“.

Иван разказва, че в състезанието са се включили благодарене на учителката им по информационни технологии и информатика – Татяна Попова, а за есето получили насоки и полезни съвети от учителката им по български език и литература – Виолета Атанасова.

Финалният кръг на  Communic@teIT 2013 ще се проведе на 23 март в София. Категорията, в която ще се състезават гимназистите , е за изработване и представяне на компютърна презентация по тема, зададена в деня на самото състезание. Според представянето си, ще получат и ICT сертификат  от  системата на професионалната квалификация във Великобритания.

Другите трима, които са класирани са Стилян Ставрев, Елина Батинкова и Симона Йорданова. Те са ученици от началния курс на школото, работили под ръководството на Таня Сребрева и Ваня Геориева.  В своята категория са  се представили с рисунки, изработени с помощта на компютърни програми.  

 Communic@teIT 2013 е национално състезание за ефективно използване на информационни технологии в общуването. Състезанието се организира за първи път през 2012-2013 година в отговор на нарастващата нужда от изграждане в училище на умения за комуникация в реални ситуации, подпомогнати от Информационни и компютърни технологии. Интересът към състезанието е огромен. Над 800 са кандидатите, изпратили своите работи, което е наложило удължаването на срока за прием и оценка.

Parvomai.net

"Кукери"-Рисунка на Стилян Ставрев
"Море"- Рисунка на Елина Батинкова
Рисунка на Симона Йорданова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Цв
  Цветелина
  5 0
  14:20, 13 мар 2013
  Браво на децата!
 • 2
  Не
  Нещо по-добро
  1 -4
  19:32, 13 мар 2013
  Браво и на тях! И благодаря, че ми прочетохте коментара и писахте, но също и 5 деца минават в олимпиадата по информационни за град София, с ръководители Ваня Георгиева и Таня Сребрева
  • Pa
   parv_net
   0 0
   19:37, 13 мар 2013
   Това може и да е вярно, но може и да не е. Класирането за националния кръг на олимпиадата по ИТ ще стане ясно в средата на другия месец.
  • Не
   Нещо по-добро
   1 -4
   19:40, 13 мар 2013
   Аз мога да ти кажа, че го знам още от преди това :)
  • Не
   Нещо по спокойно
   6 -1
   22:56, 13 мар 2013
   Ако някой се чувства пропуснат да намери по пълноценен начин да се изявява и най - вече да бъде полезен а не анонимно да си пише и се хвали. Има кой да оценя кой какво може и не или кой какво е постигнал.
Последни новини