21 °C

Петима финалисти праща СОУ-то на най- новото състезание по ИТ

Слайд от презентацията на Марияна Колева и Иван Караславов

Пет ученика от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ се класираха за финалния кръг на  Communic@teIT 2013.

Двама от тях – деветокласниците Иван Караславов и Марияна Колева са работили в екип. Те са участвали с презентация за Симеон Велики, която е подготвяна за часа по история и есе на тема „Информационните технологии след 10 години“.

Иван разказва, че в състезанието са се включили благодарене на учителката им по информационни технологии и информатика – Татяна Попова, а за есето получили насоки и полезни съвети от учителката им по български език и литература – Виолета Атанасова.

Финалният кръг на  Communic@teIT 2013 ще се проведе на 23 март в София. Категорията, в която ще се състезават гимназистите , е за изработване и представяне на компютърна презентация по тема, зададена в деня на самото състезание. Според представянето си, ще получат и ICT сертификат  от  системата на професионалната квалификация във Великобритания.

Другите трима, които са класирани са Стилян Ставрев, Елина Батинкова и Симона Йорданова. Те са ученици от началния курс на школото, работили под ръководството на Таня Сребрева и Ваня Геориева.  В своята категория са  се представили с рисунки, изработени с помощта на компютърни програми.  

 Communic@teIT 2013 е национално състезание за ефективно използване на информационни технологии в общуването. Състезанието се организира за първи път през 2012-2013 година в отговор на нарастващата нужда от изграждане в училище на умения за комуникация в реални ситуации, подпомогнати от Информационни и компютърни технологии. Интересът към състезанието е огромен. Над 800 са кандидатите, изпратили своите работи, което е наложило удължаването на срока за прием и оценка.

Parvomai.net

"Кукери"-Рисунка на Стилян Ставрев
"Море"- Рисунка на Елина Батинкова
Рисунка на Симона Йорданова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Цв
  Цветелина
  5 0
  14:20, 13 мар 2013
  Браво на децата!
 • 2
  Не
  Нещо по-добро
  1 -4
  19:32, 13 мар 2013
  Браво и на тях! И благодаря, че ми прочетохте коментара и писахте, но също и 5 деца минават в олимпиадата по информационни за град София, с ръководители Ваня Георгиева и Таня Сребрева
  • Pa
   parv_net
   0 0
   19:37, 13 мар 2013
   Това може и да е вярно, но може и да не е. Класирането за националния кръг на олимпиадата по ИТ ще стане ясно в средата на другия месец.
  • Не
   Нещо по-добро
   1 -4
   19:40, 13 мар 2013
   Аз мога да ти кажа, че го знам още от преди това :)
  • Не
   Нещо по спокойно
   6 -1
   22:56, 13 мар 2013
   Ако някой се чувства пропуснат да намери по пълноценен начин да се изявява и най - вече да бъде полезен а не анонимно да си пише и се хвали. Има кой да оценя кой какво може и не или кой какво е постигнал.

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини