12 °C

Петима финалисти праща СОУ-то на най- новото състезание по ИТ

Слайд от презентацията на Марияна Колева и Иван Караславов

Пет ученика от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ се класираха за финалния кръг на  Communic@teIT 2013.

Двама от тях – деветокласниците Иван Караславов и Марияна Колева са работили в екип. Те са участвали с презентация за Симеон Велики, която е подготвяна за часа по история и есе на тема „Информационните технологии след 10 години“.

Иван разказва, че в състезанието са се включили благодарене на учителката им по информационни технологии и информатика – Татяна Попова, а за есето получили насоки и полезни съвети от учителката им по български език и литература – Виолета Атанасова.

Финалният кръг на  Communic@teIT 2013 ще се проведе на 23 март в София. Категорията, в която ще се състезават гимназистите , е за изработване и представяне на компютърна презентация по тема, зададена в деня на самото състезание. Според представянето си, ще получат и ICT сертификат  от  системата на професионалната квалификация във Великобритания.

Другите трима, които са класирани са Стилян Ставрев, Елина Батинкова и Симона Йорданова. Те са ученици от началния курс на школото, работили под ръководството на Таня Сребрева и Ваня Геориева.  В своята категория са  се представили с рисунки, изработени с помощта на компютърни програми.  

 Communic@teIT 2013 е национално състезание за ефективно използване на информационни технологии в общуването. Състезанието се организира за първи път през 2012-2013 година в отговор на нарастващата нужда от изграждане в училище на умения за комуникация в реални ситуации, подпомогнати от Информационни и компютърни технологии. Интересът към състезанието е огромен. Над 800 са кандидатите, изпратили своите работи, което е наложило удължаването на срока за прием и оценка.

Parvomai.net

"Кукери"-Рисунка на Стилян Ставрев
"Море"- Рисунка на Елина Батинкова
Рисунка на Симона Йорданова
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Цв
  Цветелина
  5 0
  14:20, 13 мар 2013
  Браво на децата!
 • 2
  Не
  Нещо по-добро
  1 -4
  19:32, 13 мар 2013
  Браво и на тях! И благодаря, че ми прочетохте коментара и писахте, но също и 5 деца минават в олимпиадата по информационни за град София, с ръководители Ваня Георгиева и Таня Сребрева
  • Pa
   parv_net
   0 0
   19:37, 13 мар 2013
   Това може и да е вярно, но може и да не е. Класирането за националния кръг на олимпиадата по ИТ ще стане ясно в средата на другия месец.
  • Не
   Нещо по-добро
   1 -4
   19:40, 13 мар 2013
   Аз мога да ти кажа, че го знам още от преди това :)
  • Не
   Нещо по спокойно
   6 -1
   22:56, 13 мар 2013
   Ако някой се чувства пропуснат да намери по пълноценен начин да се изявява и най - вече да бъде полезен а не анонимно да си пише и се хвали. Има кой да оценя кой какво може и не или кой какво е постигнал.

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини