И Първомай се надига на протест

И Първомай ще се присъедини към националния Протест срещу монополите, корупцията и произвола в България. На първата среща на организаторите вчера, беше решено първомайци да направят местно шествие, с което да покажат, че малките градчета не са безразлични към случващото се в столицата и областните центрове. Те не искат да се влеят в многохилядното шествие в Пловдив, за да подчертаят позицията на местните.

Инициативата е на Иван Хаджиев, които днес ще подаде уведомление в общината за провеждане на мирно шествие.  Решено беше сборният пункт да бъде на 24 февруари, в 11 часа пред сградата на Общинска администрация. Крайната цел е сградата EVN.

Част от исканията, върху които ще се съсредоточат протестиращите, изчете Вили Карадинева: свикване на Велико Народно събрание за промяна на конституцията. Въвеждане на безпартиен модел на управление, намаляване броя на депутатите и др. Естествено, освен политическите искания, протестиращите подкрепят и призивите за ограничаване на монополите и изгонване на корумпираните дружества от България, разкриването на концесионните договори. Днес се очаква единен документ с искането на протестиращите в България, който най- вероятно и протестиращите в Първомай те ще подкрепят.

 Към събралите се младежи, малко по- късно се присъединиха и няколко майки с деца. Ентусиазирано приеха идеята да се включат в раздаването на флаери и популяризирането на идеята.

За повече информация може да потърсите страницатана събитието във Фейсбук.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини