Рожденик се качи на почетната стълбичка. Ветерани търсят 200лв

На връх рождения си ден Николай Радев за пръв път се качи на почетната стълбичка, за да получи бронзовия си медал в националния крос „Васил Левски - Елтелком“ . Организатор на състезанието беше движението „Спорт за всички“, подкрепено от община Пловдив. Деца и ученици се състезаваха по алеите на парк Бунарджика, а мъжете и ветераните изкачиха хълма до паметника на Альоша.

Николай и приятелят му Димитър Царев участваха в надпреварата за родените през 1999-2000 година момчета и заеха третото и четвъртото място. Това е първият медал на Ники и може би е най- добрият подарък, който е не само награда за положения труд, но и стимул за бъдещи успехи. Заслугата за класирането на момчетата е и на треньора им Митко Митев, който абсолютно доброволно и безвъзмездно се занимава с тях. Златният ветеран на Първомай също влезе в битка и отново  беше най-добър сред връстниците си. Този път той се включи заедно със сина си Иван Митев и внука си – Максим Митев. Тримата участваха в изкачването на хълма, като Максим стана трети в своята група, а баща му – 6-ти. Освен трите поколения Митеви, в надпреварата при мъжете между 40 и 50 години се включи и Румен Зидаров. В едно изключително тежко състезание, при температура над 32 градуса, Румен успя да победи много бивши спортисти и грабна сребърен медал.

Голямото признание за Румен и Митко Митков е поканата им да участват в международен крос в Бурса. Българската страна е отправила покана само към класиралите се на първите две места във своята възрастова група. За да участват двамата ни ветерани трябва да платят по 100 лв за пътни, а всички останали разходи за нощувка и храна се поемат от организаторите на турнира. Сумата не е голяма, но двамата трябва да заявят участието си до 23 юни, когато ще се включат в Световния олимпийски ден на гребната база в Пловдив. Желаещите да помогнат на атлетите ни, могат да се обадят в редакцията на parvomai.net, за да ги свържем с тях. До сега участията им са спонсорирани от Община Първомай, Илия Ганчев и Васил Шапатов.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини