9 °C

Биткойн - спекула или дигитално злато

  • 11-01-2018 21:44
  • 6862
  • 2
  • 5
  • 0
Биткойн е първата и най-известна децентрализирана криптовалута. Разработена е с идеята да осигури независима разплащателна система прескачайки банките и останалите финансови институции. Биткойн е програмиран още от самото си начало, крайният брой единици от него в обръщение да бъдат не повече от 21 милиона, което го прави по дефиниция неподвластен на инфлация. Въпреки това много държави се опитват да въведат регулация или да забранят тотално операциите с криптовалути. В студиото гостува Иван Ванков – Гатака. Той е блокчейн архитект и разработва блокчейн решения за бизнеса.Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Последни новини