В отсъствието на кмета, актуализацията на Бюджет 2018 беше приета

Третият опит на кмета на община Първомай Ангел Папазов да бъде актуализиран бюджета се оказа сполучлив. На редовната сесия на Общинския съвет той отсъстваше, а изказванията на Христо Вълчев и Митко Хубинов не издаваха  такава развръзка.

Двамата съветници се изказаха едновременно по трите точки – за уточняването на миналогодишния бюджет и приемането на отчета му, за отчета за състоянието на общинския дълг и за актуализацията на Бюджет 2018.

Вълчев заяви, че точите няма да минат, защото за трети път се поднасят в един и същи вид, а по-голямата част от съветниците не са съгласни със съдържанието им и не приемат отсъствието на контрол по изпълнението на решенията им. За пореден път той припомни, че Общинският съвет е органът, който диктува политиките за изграждането на общината, а не както се получава в действителност – администрацията да налага своите материали за съгласуване със съветниците. Председателят на групата на ГЕРБ поиска пакет от мерки за коренна промяна на работата на администрацията, които да включват и структурни промени и да доведат до политика на контрол по работата ѝ.

Увереност, че актуализацията няма да бъде приета се усети и в изказването на Митко Хубинов. Той заяви, че отсъствието на кмета по време на обсъждането на тези толкова важни въпроси е обида към общинските съветници. Той поиска справка в колко задгранични командировки е бил кметът през последната година, колко е струвало това на хазната и най-вече – какви са ползите за общината от тях.

„Общинските съветници трябва да следят как се харчат парите от общинския бюджет, каза още той, но ние първо го гласуваме, а след това се оказва, че са направени редица за които не сме чували. Това нормално ли е?“ И цитира:

Гласувани средства за почивно дело, култура, религиозни дейности 651504 лв., уточнени- 811057 лв., а в отчета са записани – 954 704 лв. За клубове за пенсионери – гласувани 36 410лв., отчетени 66 238 лв. и др.

Неочаквано при гласуването съветниците на ГЕРБ се разделиха на две. С гласовете на групата на кмета, на БСП, Чавдар Здравчев, Милена Карадинева и Маргарита Давчева  проекторешенията по трите „трънливи“ точки бяха приети.

Така промените постфактум в Бюджет 2017 и отчета му са приети, гласуван е отчета за състоянието на общинския дълг и е променен Бюджет 2018.

Сесията започна с едноминутно мълчание в памет на починалия заместник-кмет  Юлиян Димитров.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

  • 1
    Пи
    ПИТАГОР
    12 -5
    09:27, 1 ное 2018
    Видяхте ли уа чи сичкуту е неква зле режисирана сценка. Ся излиза чи сичку куето е намислил кметя ангу жъ става убаче условието е да е в негуву отсъствие димек другия мандат ангу жъ отсъства убачи общинътъ жъ съ управлява ут него. Тугава жъ станим още по мудерна община и няма да ни трябва изкуствен интилект къкто беше казал някой под идна друга статия ангу жъ си почива жъ си чеши фъдято а в общинския съвет в негуву отсъствие жъ съ изказват митката хубина и адвуката и после жъ гласуват кото ангу е намислил.
  • 2
    Сп
    спортист
    21 -2
    11:10, 1 ное 2018
    Гербаджиите си вкараха зрелищен автогол. Голмайсторите се виждат - Ч.З. и М.К. Интересно кой е треньорът, наредил сепукото от скамейката.
    • Ба
      Баш спртист
      8 -6
      11:46, 1 ное 2018
      Треньотът е Христо Стоичков с голата глава. Не ви ли е ясно,че той ръководи мача и умее да сменя тактиката на отбора. Много хляб има да ядете докато дойдите на неговото ниво.
    • Сп
      Спортист
      9 -2
      22:32, 1 ное 2018
      Катето Попова е.
    • Го
      горещ картоф
      11 -1
      13:26, 2 ное 2018
      Зависимостите в общината лъснаха. Кой е просто мекотело и зави си от началниците си , кой от парите им , а кой е зависим просто от сърбогъз.
  • 3
    Въ
    Възбудител
    23 -1
    11:22, 1 ное 2018
    ГЕРБ пак са омазаха. То Катето като е тръгнало да ги затрива няма спиране. Само са чудя чавдарчо къв го играе ЛЯВ ли е десен ли е?
    • Ев
      Евгени М.
      24 -1
      13:17, 1 ное 2018
      Че то има ли по- ляв в града и околностите от Чавдарчо!?!?!?!? Новият кандидат кмет на ГЕРБ! Хляба може да не стига, деца, но ще има джендър зрелища!
    • Ff
      fff.112
      7 -31
      13:50, 1 ное 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Юд
      Юдчо Попкръстевич
      11 -1
      22:19, 1 ное 2018
      Чавдарчо, колега, честит празник!
    • Чв
      чворка
      11 0
      15:40, 2 ное 2018
      Общината затъна до шия в ПЕ------СТИЯ.
  • 4
    Ан
    Ангу завинаги
    28 -6
    13:37, 1 ное 2018
    По достоверно би звучало така: Неочаквано двете общински съветнички от Герб, плюс вечната Амбър/Маргарита/ се присъединиха към БСП и ръководени, най-вече от" морални" съображения пък и силно мотивирани подкрепиха онова, което обещаваха, че няма да подкрепят. А сега пристига поздрав от промишлената част на града, Ангу да продължи да води хорото.Накрая Дечко да загаси лампите...Честито на младоженците!!!!
  • 5
    Al
    Alexander Voronov
    17 -2
    17:11, 1 ное 2018

    долния ляв ***** на катемобила узакони кражбите на ангу

  • 6
    Тъ
    Тъпак тъпак избира
    8 -4
    18:20, 1 ное 2018
    Нека ядат, да се надуят и да се пукнат педалите мръсни
  • 7
    Ев
    Евгени М.
    17 -1
    20:05, 1 ное 2018
    Прекрасен колега и другар,, Чавдарчо! Ще обогати живота в общината като кандидат кмет на ГЕРБ при евентуален избор с весели изпълнения на джендър теми!
    • Не
      Некомпетентен
      1 -4
      18:29, 3 ное 2018
      Обясни ми какво означава джендър да си обогатя речника
    • 34
      34
      8 0
      11:08, 4 ное 2018
      означава - набора от социално конструирани поведенчески и физиологични характеристики, свързвани с мъжествеността и женствеността – това, което се счита за прилягащо на жените и на мъжете в дадено общество, – които характеристики и поведения са основани на биологичните полови различия, но не са техен резултат, а са социално или културно конструирани.
      В случая се има предвид БЕЗПОЛОВАТА , ПОДЛА, ПРЕДАТЕЛСКА постъпка на мазен и безхарактерен субект / субекти болезнено разкъсвани от джендърските си зависимости изключително неприемливи и мразени в нашето общество
  • 8
    Ар
    Аристотелис от 0.Лезбос
    13 -3
    14:44, 2 ное 2018
    Чавдалчо като стане кмет,ще възстанови прегледа на строевата песен и ще командва от трибуната - ЛЕВИЙ,ЛЕВИЙ,ЛЕВИЙ.
  • 9
    Ев
    Евгени М.
    7 0
    16:06, 4 ное 2018
    некомпетентния, станали ти ясно , че иде реч за педерастия, която народа ни ненавижда а църквата анатемосва.Пратете си кандидата в Белгия. Там са разрешени еднополовите бракове. Кмет на Първомай.... и на сън няма да стане!
    • Не
      Некомпетентен
      2 -11
      19:12, 4 ное 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 10
    Пи
    ПИТАГОР
    0 -3
    19:15, 4 ное 2018
    А ва ивгени обянсни за ко ненавиждаш пидалите ва буковско магари како ти пречат. За тва българия няма да съ упправи на нас сичко ни пречи къту някави звирове сме и къту няма пидали срещу които да злубеем почваме помежду си. Пидалите и те са божии създания нимой да си толкува категоричен в жлъчнята си и къту пишиш нещо пуне са запузнай с обстановката. Църквата ги била анатемосала гулям праз ъм иевгени ти не знаеш ли че точно там педерастията се шири на воля ей тува е абсурдното пидали анатемосват пидали и балабар с тях и ивгени им приглася.
Последни новини