Община Първомай вече има бюджет за 2024 година

На редовната си сесия Общинският съвет, Първомай гласува и прие Бюджет 2024 година. Финансовата рамка от 37 255 887 лв. бе обсъждана на заседанията на редовните комисии. По време на сесията кметът Николай Митков, като вносител, направи кратко експозе. В него той каза, че инвестиционната прграма е амбициозна, а очакванията за данъчни и неданъчни приходи не са малко, но са реални.

Думата взе Асен Кичуков, който обясни, че ще се въздържи да подкрепи бюджет, в който липсват средства за изготвяне на проекти. От залата му отговориха, че има заложени 87 000 лв. с тази цел. Кметът Митков се съгласи, че средствата са малко, но уточни, че всяка за дейност от инвестиционната програма има заложени отделно средства, част от които са за проектиране.

След това се премина към гласуване. 5-ма общински съветници се въздържаха, а останалите присъстващи 15 подкрепиха бюджета.

Кметът благодари на гласувалите със „за“ и  обеща „…в община Първомай да се вижда, че това, което се инвестира е на точното място и там, където го искат нашите съграждани“. Накрая сподели, че не разбира гласуването с „въздържал се“, защото за него това означава липса на позиция.

Преди да приключат с тази точка, думата взе и председателят на Общинския съвет Светозар Славчев. Той благодари на гласувалите с разум и отговорност. Според него приемането на бюджета означава, че община Първомай ще постигне своите цели.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини