28 °C

Министър Вълчев в Асеновград: Без добро взаимодействие между държава и местна власт няма да се постигне целта на Механизма за обхват на учениците

„Учителите са основната част в екипите по Механизма за обхват на децата и учениците в образователната система. Трябва да положим максимални усилия в тази трудна битка, която трябва да се води всеки ден“. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на работна среща, посветена на съвместната работа на институциите по обхващане на децата и учениците в образователната система, която се проведе в Асеновград. В срещата участваха директори на училища и представители на местната власт от общините Асеновград, Първомай, Садово, Куклен и Лъки, както и членовете на екипите за обхват от различни институции.

Министър Вълчев подчерта, че общините са важни партньори и без добро взаимодействие между държавата и местните власти няма да се постигне целта на Механизма за обхват. „Апелирам за взаимодействие с родителите, за сътрудничество със социалните партньори – то е важно за добрия климат на работа в училище“, добави той. По думите му във всеки един случай, екипите от учители, социални работници, полицаи, трябва да се активират и да се вземат мерки.

В рамките на срещата министърът на образованието подчерта, че от работещите в образователната система се очаква да осигурят обществената възвращаемост на вложените публични ресурси. „Трябва да покажем, че системата е по-мобилизирана, работи по-мотивирано и работи за включването на всички деца в образователната система“, допълни министър Вълчев. Той съобщи, че през миналата година са се увеличили спрените семейни помощи за деца заради отсъствия и призова директорите да сезират регионалните здравни инспекции при съмнителни извинителни бележки.

„Политиката е да направим образователните институции по-отворени за външни партньори“, посочи още министърът. Той съобщи, че ще бъде осигурено финансиране от бюджета за общините и училищата за организиране на извънкласни дейности през тази учебна година.

Министър Вълчев посети ОУ "Никола Вапцаров", където разговаря с екипа за обхват. Той поздрави учителите, че работят в партньорство с лидерите сред местната общност в кв. „Лозенец“, за да убеждават родителите, че децата им трябва да се образоват.


Източник: asenovgrad.net

2 коментара

  • 1
    Друг път работят с лидерите от общността. Учителите са самотни бойци на фронта, а лидерите се появяват само като има пари за усвояване или наближават избори.
  • 2
    Ама това ли са директорите на училищата, бе? Та те са доста страшни и стряскащи, особено тези на първите редове. Горките ромчета! Сигурно затова не ходят на училище. После се чудим защо цял ден обикалят из града и не искат да се образоват. Или се бъркам и това са представителите на ромските лидери?


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 25.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини