Първомай празнува!

    Първомай отново празнува! Гости на града са общественици, политици, духовници! За втора поредна година на тържествата лично присъства вице-президентът Илияна Йотова.

    Тя приветства гражданите с реч, която показа отлично познаване не само историята на община Първомай и на читалището, но и на обществено-икономическата и политическа ситуация, както и административната структура. Тя припомни и посланието на Георги Караславов, че когато един народ се вдигне да защитава правото си, мъчно можеш да му се опреш и да тръгнеш срещу него. Илияна Йотова призова да се обединим и да започнем разговора не само за миналото, но и за обединението и търсенето на отговорите на въпросите „Каква България искаме?“, Как искаме децата ни да остават тук?“, „Как да ги мотивираме, за да престанем да се топим?“. Тя поздрави кметът Николай Митков и общинските съветници, че заедно градят бъдещето на това място, за екипността, за проектите и за отстояването срещу трудностите, за насочването на средства и усилия за училищата и в помощ на възрастните хора.

    В тази Страстна седмица – седмицата на смирението…но и седмица заредена с много вяра и надежда Илияна Йотова пожела на всички да бъдат здрави, амбициозни и да бъдат обединени. На края обеща от името на представляваната от нея  институция, да направи каквото може, за да бъдат българите обединени.

    С приветствие към всички се обърнаха и кметът на общината Николай Митков и обл. управител  инж. Илия Зюмбюлев.

    По случай 1 май-Ден на труда и празник на град Първомай бяха отличени изявени личности. За 50 години активна творческа дейност почетен знак на града получи Спас Янков. Отличени за ръководна и обществена дейност и значим принос към образованието в община Първомай бяха отличени Росица Генова – директор на ПГСС „Васил Левски“, Първомай и Бонка Хаджигенова – директор на ДГ „Първи юни“, с. Градина. За активна организационна, обществен дарителска дейност и принос за популяризирането на град Първомай в страната и чужбина отличен беше Пеньо Запрянов.  Почетен знак получи и Кольо Иванов – управител на „Були-ан“ за предприемчивост, дарителска и обществена дейност.

    По традиция днес бяха открити и 51-те Майски културни празници, които тази година ще преминат под знака на 130-ата годишнина от създаването на читалището в Първомай. Огънят запалиха кметът Николай Митков и вице-президентът Илияна Йотова.

    Жители и гости на града се насладиха на богатата програма, поднесена от Танцова формация „Елика“. А официалната част завърши с традиционно празнично хоро.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини