Пешеходци и шофьори се оплакват от липсата на маркировка

На това място преди ремонта имаше пешеходна пътека. Видимостта на пешеходците е ограничена

Липсата на адекватна пътна маркировка затруднява движението в Първомай. Това е мнението и на шофьори, и на пешеходци. В плана на общината за подготовка за есенно-зимния сезон беше предвидено поставяне на хоризонтална маркировка. През октомври – ноември оттам се оправдаха с дъждовете и така не остана време да бъде изпълнено това решение. Сега оправданието е - „пари няма“.

При лошо време, намалена видимост и в съчетание с безобразната настилка, улиците на града са капан за автомобили и шофьори.

След ремонта на някои от улиците, възстановени пешеходни пътеки има само на едно място – кръстовището на „Орфей“ и „Христо Ботев“, по молба на придружители на ученици от началното училище.

Според пешеходците липсата на пешеходни пътеки създава риск за тях. Особено трудно за преминаване става едно от най – натоварените кръстовища – това на ул. „Димитър Благоев“ и ул. „Орфей“. „Има пикове часове, когато заради непрекъснатия поток автомобили не може да се пресече – споделя наша читателка - там няма видимост заради лошо спрените автомобили. Според нея най – малкото, което може да се направи е да се възстановят пешеходните пътеки. Израсналите туи вече не са проблем за шофьорите – добавя тя - но високите им корони пречат на видимостта на пешеходците“.

Екшънът на това място е пълен когато на спирката има автобус от градския транспорт. Нерядко водачи на големи автомобили изобщо не се съобразяват, че това не е паркинг и оставят колите си на спирката. Тогава преминаването на кръстовището става но принципа на истанбулските шофьори – първи е този, който бърза повече.  

Теодора Кирякова

Да се паркираш на спирка- безценно!
Изискват се много умения, за да завиеш безопасно на това място
Пари е имало за въстановяване на пешеходна пътека само на това място
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини