Шофьори маркираха опасна неравност на пътя Първомай-Виница

Изображение 1 от 3

    Шофьори, пътуващи редовно по пътя Първомай – Виница маркираха опасна неравност с парчета плат и светлоотразителна жилетка. Липсата на всякаква маркировка не изненадва никой в общината, а и в областта. След като преди 2 години беше обещано, че ще бъде проведен търг и ще се маркират пътищата, единственото, което се случи е, че човекът, който даде това обещание не е на поста си.

    По пътя Първомай – Виница опасните дупки и неравности не са една и две, но в повечето случаи, при нормална дневна светлина са видими. Проблем създава образувалият се „легнал полицай“ на около 2 км от селото. Участъкът е прав, има малко дупки и разрешената от Правилника скорост е 90 км/ч. И точно когато водачът е позасилил автомобила си изведнъж подскача и се чува трясък – почти е прелетял над неравността.

     За да предотвратят тази изненада,  шофьори обозначиха мястото с червен плат, закачен на крайпътните дървета. Когато той избеля, беше сложена и светлоотразителна жилетка. Това, обаче е сигнал само към хората, които познават пътя. За другите не играе роля на предупреждение.

    За проблема е уведомена Общинска администрация, а оттам получихме уверение, че ще бъдат поставени правилните знаци по правилния начин.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини