На консултации политическите партии си разпределиха местата в секционните комисии

В присъствието на  кмета на община Първомай Николай Митков бяха проведени политически консултации с представители на партии и коалиции в 46-тото Народно събрание. Срещата бе свикана от секретаря на общината Ана Николова и се състоя в присъствието на Антония Мазнева – Директор дирекция „ОСУТПП” в община Първомай и Петя Павлова  – гл.юрисконсулт в дирекция „ОСУТПП” община Първомай.

На консултациите представител за партия „Има такъв народ“ бе Лъчезар Бакърджиев, за коалиция „ГЕРБ - СДС” бе  Чавдар Здравчев; за Коалиция  „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ” – Светозар Славчев; Демократична България беше представена от Александър Цанков, a ДПС от Мурат Али;  Гергана Чобанова беше представител на "Изправи се! Мутри вън!".

Основната цел на консултациите бе изготвяне на предложение за квотите, разпределението на длъжностите и състава на Секционните избирателни комисии /СИК/ и обсъждане възможностите за последващи действия относно Подвижни секционни  избирателни  комисии.

Определен беше броя на членовете на секционните комисии – между 5 и 9 в зависимост от броя на гласоподавателите по списък.

Разпределението на членовете на комисиите по политическа принадлежност бе предложено с решение на РИК: за ИТН 79 от 325; ПП „ГЕРБ” –   77 члена; за Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ ” – 46 члена; за Демократична България – 44; за ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ” – 40 члена и 39 члена за „Изправи се! Мутри вън!

 Всяка комисия ще има председател, зам.-председател и секретар. О ръководните постове ИТН получава 32 места, а ГЕРБ -  31. За БСП са 17, за ДБ 17,  ДПС ще има 14 ръководни места, 6 ще са за „Изправи се! Мутри вън!“.

Направените предложения бяха приети. Всички партии ще представят предложенията си за състав на СИК.

         Присъстващите представители на политическите партии и коалиции постигнаха принципно съгласие относно Подвижните секционни избирателни комисии.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини