0 °C

В Първомай ще изграждат повдигнати пешеходни пътеки в района на училищата

Изображение 1 от 2

  На днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението в Пловдивска област на община Първомай бе възложено да изготви проектно предложение за опресняване и възстановяване  на хоризонталната маркировка и изграждане на повдигнати пешеходни пътеки в районите на учебните заведения в обсега на републиканската пътна мрежа в участъка на пътя гр. Първомай - кв. Дебър,  което да бъде внесено за последващи действия.

   

   

  Комисията имаше за цел да обсъди и вземе засилени мерки преди старта на  новата учебна година и преди есенно-зимния сезон.

   

  Това бе второто за тази година заседание на Областната комисия по безопасност на движението.

  „Само седмица преди старта на новата учебна година искам да акцентирам върху обезопасяването на районите около яслите, детските градини и училищата на територията на областта, заяви областният управител и председател на комисията Дани Каназирева. 

   

   

  Подобряване състоянието на пътната мрежа, поставяне  на маркировка, обезопасяване на пешеходните пътеки, регулиране на светофарната мрежа и трафика са сред взетите  решения от  Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Пловдив, която проведе

  Тя изиска да се извършва приоритетен мониторинг от страна на автомобилни патрули от органите на МВР в часовите диапазони при пристигане/тръгване от училище/, за което настояват и от РУО.

  По думите на областния управител всяка една община трябва да се подготви и за есенно-зимния сезон, както и да осигури доброто поддържане на пътната мрежа.

  За тази цел бяха разгледани и обсъдени постъпилите предложения от местната власт, както и набелязани необходимите последващи действия.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Хороскоп за 18.01.2021

  Последни новини