Промените в движението са приети от Комисията за безопасност на движението

Промени в движението на Първомай са обсъдени и приети на заседание на Комисия по безопасност на движението, в която участие са взели специалисти от Общинска администрация и представители на Районно управление на полицията – Първомай и Областно пътно управление.

Те са съобразени с препоръки и предписания, издадени от Полицията и с желанието и сигналите на граждани - пешеходци и шофьори.

Промяната, предизвикала най-бурна реакция е разрешаването за спиране на участъка от „Княз Борис I“ пред дългия блок. Досега там се паркираше въпреки забраната, а автомобилите пречеха на видимостта на идващите от улица „Васил Друмев“.

Комисията е взела под внимание желанието на живеещите в блока да могат да спират пред него, защото пространството, което ползват зад блока за паркинг, е с много дупки и на пръст. Знакът е преместен след уширенията за паркиране.

Спирането в посока Дебър, в този пътен участък, вече е забранено.

Голямата промяната, засягаща движението с предимство, е до баничарницата „Дядо Гошо“. Тя е съобразена с факта, че основният поток на движение е от „Бр. Миладинови“ - наляво по „Кочо Честименски“ и от „Кочо Честименски“ - надясно по „Бр. Миладинови“.

Улица „Бузлуджа“ става улица с предимство пред всички излизащи на нея улички – преместен е знакът „Стоп“ на кръстовището ѝ със „Спартак“, останал от временната организация на движението заради ремонта на жп линията.

Допълнителен знак забранява престоя и спирането по ул. „Димитър Благоев“ между „Орфей“ и „Стефан Стамболов“, защото спирането на автомобили в двете посоки е предпоставка за произшествия.

На кръстовището между „Малина“ и „Сливница“ вече има знак „Стоп“, а не „Внимание – пресичане на път с предимство“.

Заповедта е публикувана на сайта на общината, а повечето от решенията са посочени с мотиви.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Тъ
    ТЪГА
    9 -2
    11:21, 7 мар 2018
    Тъжно :)
  • 2
    Ме
    Мемо
    27 -2
    12:08, 7 мар 2018
    С една дума - официализираха тапата на входа на града и създадоха законни предпоставки за ПТП-та, за да угодят на нечии бизнес интереси, скрити зад исканията на живеещите в блока. А за целия град би било много по-добре просто да асфалтират паркинга зад блока... Това е една от хилядите дребни подробности, чрез които местните управници с тъпите си решения правят живота в тоя град непоносим.
    • St
      Star
      5 -8
      12:33, 7 мар 2018
      Радвам се,че ще мога да си паркирам пред блока.Особено като транспортирам болен човек и спреш,за да си го прибереш отнасяш фиш.Да би било чудесно да се асфалтира отзад,но то за улиците няма пари,а какво да говорим за паркинга.
    • Ме
      Мемо
      16 -1
      15:59, 7 мар 2018
      Цената на комфорта да паркират пред блока си 10 човека е за сметка на нервите и дискомфорта на останалите няколко хиляди шофьори в Първомай и всички гости на града. Затова и държавата е на това дередже - кефът на малцина се поставя далеч над интересите на мнозинството.
  • 3
    Да
    Даниел
    5 -5
    14:08, 7 мар 2018
    Благодаря за знака на ул. Димитър Благоев. Имаше нужда.
Последни новини