Момиче предпочита футболното игрище пред дискотеките

Момиче предпочита футболното игрище пред дискотеките

В Първомай има три дами на футбола. Най – голямата е Нели Стефанова, която тренира отбора на село Градина. Най – малката е Мартина Досева. А днес ви представяме Марияна Панайотова. Те е 14- годишно момиче, което по нищо не се различава от връстничките си, освен че е лудо влюбено във футбола. Тази година стана част от отбора на децата, родени 2000-2001г. на ФК „Борислав“. Треньор ѝ е Иван Рашев, според когото тя има потенциал, упорита е и ако продължава така би станала много добър футболист. Операция от апандесит прекъсна заниманията ѝ, но сега Марияна отново се завръща на терена и подновява тренировките.

Марияна, откога харесваш футбол? Кой те запали?

От много малка исках да тренирам. Баща ми като по – млад е бил вратар в „Борислав“. Той обича футбол и ме е водил на мачове. Може да се каже, че от малка футболът е моя мечта. За разлика от брат ми, който не проявява интерес. Тренирала съм бадминтон и баскетбол, но не ме влекат. За мен футболът е едно от най – важните неща в живота ми.

Предимство ли е да си момиче?

Не, не мисля че е предимство. Предимство би било ако играя по- добре от другите.

Нямаше ли негативна реакция от съотборниците ти, не се ли питаха какво прави това момиче на терена?

Не, напротив - приеха ме много добре. Не се държат с мен все едно, че съм талисман. Правя всичко, което правят и те на тренировки. Ние сме едно цяло.

На какъв пост искаш да играеш? Има ли футболист на когото искаш да приличаш?

Искам да съм централен нападател. Любим футболист ми е Кристияно Роналдо, въпреки, че любимият ми отбор е Барселона. Е, харесвам и Лионел Меси.

А до къде мислиш да стигнеш като футболист?

Искам да играя за националния отбор на България.

Как се отнасят към твоите занимания приятелите ти?

Приятелите ми винаги ме подкрепят. Те знаят, че това е важно за мен. Аз предпочитам да съм на стадиона, пред това да отида гримирана на дискотека.

 Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ki
    killer
    1 -1
    18:11, 11 фев 2015
    Stavash samo za sech za nishto drugo ovcho xahxahxahxhahxa
Последни новини