В АГО отбелязаха Деня на родилната помощ

По традиция на днешната дата в Акушеро- гинекологичното отделение на МБАЛ – Първомай отбелязаха Деня на родилната помощ. От сутринта работещите там посрещаха млади родилки, бивши акушерки,  лекари и медицински сестри от другите отделения.  Поздрави валяха и по телефона на завеждащият отделението д-р Добрин Кръстев. В настроение всички си пожелаха колкото са снежинките, толкова да са и бебетата през следващата година. Отец Станимир освети отделението, а след това млада родилка поля с вода присъстващите лекари и ги дари със сапун и кърпа.

Петима лекари работят в АГО, 9 акушерки и 6 санитарки. През миналата година са се родили 265 бебета, с 25 по- малко отколкото през 2010-та. Тази година, обаче е тръгнала ударно – до сега има 24 раждания. АГО – Първомай е едно от най-добре уредените отделения в областта. На едно място се намират операционна, родилна зала, манипулационна. Обезпечени са с кадри и апаратура. Ражданията се обезболяват безплатно.  По желание секцио не се прави. Но екипите са подготвени и при индикация се прилага и тази операция. Според  д-р Кръстев през последните години това се налага защото много жени раждат след 33 години, а това вече ги прави рискови. Пак според него положителен прираст ще има когато започнем да се борим за трето дете в семейството, а не както сега – за второ.

Теди Кирякова

Юлия Бялкова от името на Неврологично отделение закичи завеждащият д-р Кръстев с чушки на червен конец - традиционен подарък за бабин ден
По традиция, на този ден в отделението гостуват и пенсионираните акушерки и санитарки
Благодарни родилки честитиха празника на "съвремените баби"- акушеро-гинеколозите
Най-споменаваните на днешния ден доктори - Кичеков, Кръстев и Видева
Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини