Без празненства ще отбележат Деня на родилната помощ в Първомайското отделение

Изображение 1 от 2

    През 2021 година в първомайската болница  Денят на родилната помощ – 21 януари няма да бъде отбелязан с традиционното тържество. Заради епидемичната обстановка и наложените ограничения от министъра на здравеопазването, няма да се съберат родилки и болничен персонал в отделението, няма да има поздрави от колеги, традиционният ритуал с измиването на ръцете няма да се проведе. Но медицинските специалисти от АГО  - Първомай имат повод да се поздравят, защото родените там бебета през 2020 година са с 20 повече в сравнение с предходната година – 212.

    Новата 2021 година започна с известно „затишие“. До момента има само 7 раждания. Първото бебе е момиче и е родено далеч след 1 януари – на 5 януари.

    Кметът на общината Николай Митков поздрави празнуващите: „Всеки, който работи в АГ-отделение, носи отговорност за два живота едновременно - на майката и на детето. Затова и благодарността ни към  тях е двойна, а  признателността към свършената работа е най-голямата мотивация за тези, които посрещат живота."

    Честит празник, благодарност и признание за високия професионализъм и неуморния труд на акушер-гинеколозите и акушерките! Бъдете здрави и удовлетворени!

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини