Съветници от ГЕРБ- Първомай дариха семейство на Бабинден

Семейство от първомайското село Караджалово получи подаръци от ГЕРБ - Първомай навръх Бабинден. Общинските съветници Красимира Александрова, д-р Катя Попова, Красимир Грозев, Жак Пашев и Иван Георгиев зарадваха с играчки и дрешки малкия Гошо, който през март ще навърши една годинка. А за да улеснят родителите му Анелия и Ангел в отглеждането на детето, им дариха памперси за него.

Семейството среща трудности, тъй като се издържа със сезонната работа на Ангел – през лятото той помага при фермери от селото, а сега - на строежа на фотоволтаичния парк край него. В грижите за Гошо активно се включва баба Калина, която е отгледала и 21 годишната му майка. Днес представителите на ГЕРБ Първомай й занесоха кърпа и сапун, както повелява традицията на Бабинден, и й пожелаха здраве, за да продължи да помага на младите.

В Караджалово от дълги години на Бабинден бабите в селото се събират на реката за ритуално къпане и, натоварени в каручка, после да се отправят към центъра. Така и тази година семействата, в които се е родило бебе, изкъпаха бабите и ги поздравиха с благословията: „ Както леко пада сапуна, така леко да се раждат децата, както високо хвърчи водата, така бързо да растат децата”...

По обяд в центъра на Караджалово се изви весело хоро, на което се хванаха и общинските съветници от ГЕРБ.    

Пресцентър ГЕРБ

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини