Кметът клекна пред дебърци, отмениха Къщата

Деветоюнският протест на дебърци срещу Къщата

Кметът Ангел Папазов клекна пред протеста на дебърци за построяването на център за настаняване от семеен тип в квартала. Вчера той предложи на Общинския съвет да отмени своето решение за изграждането му. Градоначалникът се мотивира с нежеланието на жители на квартала проектът да се осъществи там. Те са го изразили в специална подписка, за която вече ви информирахме.

Кметът е отменил своята заповед за изготвяне на подробен устройствен план, която е била атакувана в съда от съсобственик на имота, превърнал се в ябълка на раздора между дебърци и администрация.

Папазов увери съветниците, че общината ще търси нов терен, на който да се реализира проекта за изграждане на Центъра.

Parvomai.net припомня, че на 9 юни се състоя среща с недоволните от кв. Дебър от решението на Общински съвет за предоставяне на терен за построяване център за настаняване от семеен тип. Местните посрещнаха представители на Министерството на регионалното развитие, на Агенцията за закрила на детето и Агенцията за социално подпомагане с плакати „И нашите деца имат нужда от площадката“ и „Оставете ни терена за детска площадка“. Жителите на квартала искаха за строеж да се предложи или сградата на старото училище, или бившето нервно отделение в болницата. Някои бяха притеснени, че настанени там деца ще имат криминални прояви. Протестиращите изтъкнаха, че това е единственото място, на което децата им могат да си играят.

Parvomai.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини