ОбС претупа 18 точки за 30 минути, кметът имал рожден ден

На рождения ден на кмета Папазов вчера общинските съветници на Първомай претупаха 18-те точки от дневния ред за 30 минути. Повечето от проектите за решения бяха за разпореждане с общинска собственост, но нито едно не предизвика дебат. Почти всички председатели на комисии, обсъдили предварително решенията, докладваха становищата им с една дума - „положително”. Само общинските съветници от Коалиция „За България” се въздържаха при гласуването на изменението на бюджета на община Първомай за 2011 г. Те се въздържаха и при одобряване на решението за процедури по продажба на автогарата в града.

„Не гласуваме „против” заради рождения ден на кмета и заради празната зала”, пошегува се Делян Караславов – председател на групата на лявата опозиция. Преди това обясни, че многократно на общински сесии са изразили несъгласието си с решенията на мнозинството по тези въпроси.

Представителят на СДС в местния парламент Илия Ганчев, който не пропуска да изрази позиция от трибуната на ОбС, каза за Parvomai.net, че си прави експеримент дали някой от колегите му ще посмее да говори.

Според председателя на Общинския съвет Дечко Петков обаче решенията на сесията са оперативни, което обяснява бързия темп на работа.

Parvomai.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини