Внуче рецитира стихове от баба си

Малката Полина Ушева бе атракцията на снощното литературно четене на членовете на дружеството на писателите „Георги Караславов“ в Първомай. Тя рецитира стихове от баба си – Пенка Ушева.

Рециталът бе част от майските културни празници. Преди да започнат да четат творбите си, най-добрият писател между артистите и най-добрият артист между писателите- Кръстьо Кръстев, направи кратко въведение. В него той благодари на кмета на общината Ангел Папазов за финансовата помощ за издаване на творбите им. Това пък даде право на кмета да представи миналото, настоящето и бъдещето на Първомай.

Според писателите от града ни, те извършват духовно дело за съхраняване на духа и традициите му. 14 са членовете на дружеството. В град с 13 000 души, от които постоянно живеещите са не повече от 10 000, това означава, че на всеки пишещ се падат около 700-800 читатели.

Любопитно беше да чуем, че най- много издадени творби - пет, има Крсимира Славова. Скоро, на  31 май, тя ще представи последната – „Живот в кутия от обувки“. Освен нея, стихове прочетоха Недялка Атанасова и Пенка Ушева.

Интересни разсъждения за живота на Левски, изложи Георги Бялков. Намерените от него факти и съпоставките им, той ще включи в книгата си за Апостола и за пребиваването му в нашия край. Бялков обеща да публикува в parvomai.net откъси от изследването си през юни.

Адвокатът Стефан Янчев също прочете свои стихове. Скромно отбеляза, че пише рядко, но стиховете му за примамливата жена бяха силни и пламенни. Само след няколко дни той ще връчи поредните награди от конкурса „Димка Янчева“, посветен на майка му.

С писмо от Оля Ал Ахмед– дъщерята на поетесата Ваня Петкова, бяха отбелязани две години от смъртта на майка й. Рециталът приключи с изпълнение на Иван Караславов на „Бъди такъв какъвто си“ от Оля.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини