Спасителят Спас и актьорите му зарадваха публиката в Първомай

И тази година Младежкият театрален състав на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ зарадва своите почитатели. Пред препълнената зала в читалищния салон беше представена юбилейната пиеса „Протекция“. Много смях и аплодисменти предизвикаха героите на Нушич. Младежите се раздадоха на сцената. Те демонстрираха завидни актьорски умения и забавно интерпретираха навлезли в ежедневието ни реклами и телевизионни образи. Безспорен любимец на публиката стана Петко Шекеров, но овации заслужиха всички.

С играта си Златаревци показаха защо са носители на три награди от фестивала в Бургас: III място за постановка, Тодор Честеменов за актьорска игра и Наградата на Областния управител за принос в любителското театрално изкуство и заслуги в утвърждаване на фестивала „Бургаски изгреви“.

Малък подвиг извърши Росица Гайдева, на която в последния момент се наложи да изиграе две роли.

„Протекция“ беше подарък за човека, приятеля и ръководителя Спас Янков по случай 60-я му рожден ден.

Актьорите и техният режисьор получиха поздрави от ръководството на гимназията, от организаторите на майските празници и от кмета Ангел Папазов, който отбеляза, че Спас Янков е спасител на театралната школа в града.

Лошо впечатление направиха единствено двата реда от публиката, които шумно изразяваха възторга си по време на спектакъла, а когато всички аплодираха и поздравяваха актьорите, се изнесоха, без да подарят аплодисментите си, прескачайки нетърпеливо редовете.

На всички актьори – успех на сцената и на предстоящите им тежки изпити както в училище, така и в живота!

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини