Родена на … Деня на театъра

Василена Банялиева е родена преди 16 години на 27 март – Международния ден на театъра. И това се оказва някаква карма. Защото между всичките си занимания и интереси изведнъж, в 7 клас, много ѝ се приисква да се занимава с театър и кино. Васѝ, както я наричат близките ѝ от малка се занимава със спорт, тренира футбол, има призови места на бадминтон, обича да е оператор на видеа, монтира ги и изведнъж решава да стане актриса.

Днес тя е най-младият член на театралната трупа на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ и призовава всички свои връстници, които са пропуснали премиерата, довечера да дойдат и да я гледат в „Търси се шмекер“.

Е, ролята ѝ не е голяма, но е сигурна, че ще получи и главни роли и не само в първомайския състав. Защото Васѝ усилено се подготвя за голямата сцена и за киното. Все още не избрала кое е по-важно за нея – спортът или театърът. Опитва се да ги съчета и успява да намери време за всичките си ангажименти. Но твърди, че театърът ѝ дава знания и опит, които със сигурност ща са ѝ полезни в бъдеще. Тя счита, че той развива светогледа ѝ и общата ѝ култура – разкрива нови епохи, нови автори, утвърждава ценности. В същото време благодарение на театъра тя се учи да общува с публиката, да въздейства, да говори правилно.

Споделя, че би се радвала да увлече и съучениците си, но не открива много ентусиасти между тях.

„Театърът ми помага да съм щастлива, казва Васѝ. Чрез състава се запознах с много нови и добри хора. Много съм им благодарна, че ме приеха. Те са страхотни, това е моят първи колектив!. Независимо от възрастта им ние имаме общи интереси, можем да си говорим на различни теми, а Спас Янков е много добър режисьор. Надявам се да продължим да работим заедно – и допълва: „Елате довечера – 14 май, от 19 часа! Няма да сгрешите!“

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини