МВР рита топка вместо да издава паспорти

Защо паспортна служба на МВР Първомай не работеше в петък следобед, попита в писмо до Parvomai.net читателка. Затвореното гише принудило гражданите, които трябва да си извадят нови документи за самоличност, да си освободят друг ден за целта, защото при пропускане на срока са заплашени от солени глоби.

От пресцентъра на МВР – Пловдив заявиха, че работния ден на 29 април е бил намален със заповед на началника на районното управление на МВР заради служебно мероприятие, което не уточниха какво е.

По информация на Parvomai.net обаче става дума за спортен празник, в който служителите навярно са ритали топка. От пресцентъра заявиха, че няма нищо, което да е в нарушение на правилата и изразиха готовност да разгледат всяка подадена жалба.

Преди няколко дни МВР пък изрази безпокойство, че рязко е спаднал броят на приетите заявления за издаване на лични документи от началото на 2011 година. Оттам предупреждават, че капацитетът на звената за издаване на лични документи при областните дирекции е 9000 души дневно. В сайта на МВР дори е отбелязано че на 19 март са били подадени едва 3307 заявления. От Дирекция „Български документи за самоличност“ пък приканват гражданите да се възползват от липсата на опашки и да подменят изтичащите си паспорти и лични карти. В призива на министерството не пише дали това се отнася за петъчните следобеди.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини