Драгойновци започнаха да облагородяват селото си

Изображение 1 от 2

   100 дръвчета бяха засадени в село Драгойново. За целта се организира малка бригада, която получи 200 фиданки от Гората.бг.

  Дръвчетата са бяла липа и акация. Те  бяха засадени около църквата в селото, кръста на входа му и паметника на Ангел войвода. Останалият посадъчен материал беше дарен на кметството в село Буково. Идеята беше прегърната от кмета на Драгойново Димитър Петров. Той прие и предложението да бъде организирано почистване в селото. Кампанията ще се проведе на две дати – 13 и 20 април. Информация има качена в интернет. Фирма „Агента“ спонсорира дейностите по събиране на отпадъците и освежаването на селото. От Община Първомай също са обещали съдействие. Предвижда се и засаждане на цветя, които да придадат уют, хармония и красота.

  Вярвам, че като обединим усилия, ще успеем да направим Драгойнво по-чисто, по-красиво и по-приятно място за всички ни“, каза кметът Димитър Петров.

  Предвидена е и предварителна среща, на която могат да бъдат споделени различни идеи. А за повече информация може да се обърнете към кмета.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Последни новини