Центровете за социални услуги стартират инициативи, посветени на Деня на Земята

Днес Центърът за обществена подкрепа и Центърът за социална рехабилитация-Първомай дават старт на своите инициативи, посветени на Деня на Земята – 22 април. Те започват с почистване на участък по поречието на   Мечка, а в инициатива се включват и  желаещи потребители на техните социални услуги,  децата и екипът на ЦНСТ Първомай,  доброволци. Целта им е възпитание на децата в труд, поддържане на традиции и  навици за опазване на природата и  запазване на най-голямото богатство - нашата планета  Земя. Ръководителят на ЦОП Ели Воденичарова ще изнесе и кратка беседа за Деня на Земята.

На 21 април 2023 г. Денят ще бъде отбелязан и с кратко тържество. В програмата ще се включат Атанаска Спасова – логопед в ЦОП – Първомай, потребителите на услугите в ЦОП , ЦСРИ и ЦНСТ Първомай, ученици на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай и децата от подготвителната група на училището.

След това в дворовете на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и ЦНСТ ще бъдат засадени иглолистна дръвчета.

От 15:00 часа е предвидено почистване на градината пред ЖП гара Първомай, варосване на дръвчета от потребители на социалните услуги и доброволци. Поканени са и гражданите, желаещи да се включат в инициативата. Община Първомай, отдел Екология ще съдейства и ще осигури превозно средство за извозване на събраните отпадъци и материали.

СОНИК СТАРТ кани всички желаещи да се включат в инициативите и заедно да отбележат Деня на Земята под надслов "С грижа за Земята", за да бъде осъществена успешно една природосъобразна инициатива.

Отбелязването на Деня на Земята е една от 15-те инициативи на СОНИК СТАРТ по случай рождения ѝ ден.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини