Ученичка от Първомай достигна до националния кръг на олимпиадата по гражданско образование

Абитуриентката Виолета Левкова от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ е сред финалистите на Националната олимпиада по гражданско образование“.

Нейният проект „От хора за хора от сърце“ е класиран на 12 място сред участниците от IV възрастова група и е оценен с 89 от 100 възможни точки. Виолета е първата участничка от Първомай в тази олимпиада, а неин ръководител е учителката ѝ Деспина Момчилова.  В тази възрастова група има 7 класирани ученици от Пловдивска област, но само Виолета не учи в областния град.

По регламент проектите на най-големите ученици се оценяват по няколко критерия, сред които: какво цели проектът, какви резултати искате да постигнете; как разбрахте, че проблемът, който разглеждате, е значим за общността; ресурси; екип; реализация на проекта и др.

След защитата на общинско и областно ниво, проектът ще бъде представен и на национално като това включва и поставяне на въпроси от членовете на националната комисия и отговарянето им. В последния етап учениците работят по реален казус, а оценката на работата им е важна и за крайното класиране. Пример за казус, изключително актуален в днешно време е позицията на партиен лидер, който се обявява за забрана на неграмотните гласоподаватели да гласуват.

Националният кръг на олимпиадата по гражданско образование ще се проведе между 29 и 30 април в Силистра.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини