Договор за почти 3 млн. лв. подписаха кметът и Фонд "Земеделие"

Договор на стойност  2 934 000 лв. подписа кметът Николай Митков с Държавен фонд „Земеделие“. Община Първомай получава финансова помощ за реализиране на проект за ремонт на 2 участъка от пътя Първомай – Бяла река – Православен – Драгойново – Буково.

Участъците са с обща дължина 3,6 км.

Единият е от триъгълникът между ул. Александър Стамболийски и „Васил Друмев“ до табелата на град Първомай. Той е дълъг 1100 м. За него се предвиждат нови бордюри, тротоари и плътна асфалтова смес. За съжаление в проекта не е заложен ремонт на триъгълника, който освен всичко друго е и от компетентността на КАТ.

Другият участък е между селата Драгойново и Православен и е дълъг 2,5 км. В този участък ще бъдат направени банкети, основа, изкопи, насипи, плътна и неплътна асфалтова смес.

И за двете отсечки, които предстоят да бъдат ремонтирани са заложени полагане на пътна маркировка и поставяне на знаци.

Най-компрометираната част от този път е около 400 м , от табелата на село Драгойново и включва острия завой в началото на населеното място. Той е част от общинската пътна мрежа и не попада в обхвата на проекта. Кметът Николай Митков обещава ремонтът му да бъде заложен в инвестиционната програма за 2024 година и да бъде извършен заедно с ремонтиран на предвидения в проекта участък. . 

Реализирането на проекта се очаква да започне през следващата година.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини