Гимназисти от Първомай разискваха трафика на хора

Изображение 1 от 4

    По случай днешния Европейски ден за борба с трафика на хора, вчера в Първомайската пленарна зала беше проведена тематична среща „Без информираност, няма превенция“. Организаторите от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ събраха ученици от гимназиалните класове в града, за да им разкажат за опасностите, които застрашават живота и битието на мнозина.

    Във фоайето беше наредена изложба с постери, посветени на трафика с хора, разгледана с любопитство от младежите. Срещата откри председателя на МКБППМН Радослава Ставрева. Гост на събитието беше секретарят на  Комисията в гр. Карлово – Н. Минчева.

    Гимназистите изгледаха тематичен филм. След това дискутираха опасностите, които се крият в обявите за работа в чужбина и други примамливи предложения и от какво трябва да се пазят. Учениците разбраха, че  хора са купувани и продавани против тяхната воля всеки ден и, че съвременно робство съществува. Младежите определиха срещата като полезна,а информацията като навременна.

    Днес, за да повишат вниманието и информираността относно трафика на хора, в училищата ще бъдат  раздадени брошури и химикали с надпис „Не на трафика с хора!“.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини